Lyssna på sidan Lyssna

Ritz

Renovering av Ritz - kulturscen, mötesplats och kreativa rum - pågår från 1 september 2017 och beräknas vara klar i början av 2019.

Huset, som invigdes som ett Folkets Hus i början av 60-talet, börjar nu målmedvetet och med stort arbete av alla inblandade i projektet ta form. Nybyggnation och renovering pågår för fullt. Det som kan bevaras av dörrar och andra detaljer från 60-talets Ritz behålls och färgerna är inspirerade av de rester som skrapats från vägarna.

Med arkitekters och entreprenörers gedigna arbete kan vi se fram emot ett hus som får behålla sin karaktär i form och färg och som kommer ge oss en mötesplats med möjligheter att umgås, mötas och underhållas.

Här ska du som besökare, med din förening, som företag eller arrangör få ta plats. Kulturbärande föreningar, såväl som engagerande föreningar inom idrott och friluftsliv, kan använda Ritz lokaler för att roa, engagera och inspirera andra, att möta egna och nya medlemmar eller en publik. 

Invigning

Invigningen av Ritz sker under en tiodagarsperiod 1-10 mars 2019. Då blir det festligheter och arrangemang av alla de slag - hör gärna av dig till verksamhetsansvarig med dina idéer, så vi kan till få ett skiftande och kul program.

Boka lokaler på Ritz

Från mitten av november kan föreningar, skolor och andra aktörer börja boka in sig i lokalerna. Systemet för webbokning är ännu inte igång, så kontakta versamhetsansvarig för bokning och frågor.

Lokalerna som kommer hyras ut är: Ritz Scen (A-salen), Ritz Club (B-), Ritz Konferens (50 personer), Ritz Möte (25 personer), Ritz Projekt (workshops, möten och korta projekt/barnkalas), Ritz Mingel (foajé för mingel/musik/föredrag). I de flesta bokningar ingår foajé och kök. Konferensrum och mötesrum har eget pentry och det finns serveringsmöjligheter i nedre våningen vid Ritz Club. 

Olika kombinationer av lokaluthyrning kan göras beroende på typ av arrangemang.

Hyrestaxorna är differentierade och ligger alltså på olika nivåer för föreningar, privat, företag, skola, kommun, landsting, studenter och så vidare.

Ritz Scen (A-salen)

A-salen – för konserter och teaterföreställningar, mässor, stora möten, fester och föreläsningar

Med teleskopläktare och sittplatser på balkong. Ståplats vid konserter för cirka 450 personer. Plats för 260 personer sittande – tillsammans med mingelytan i foajen där cirka 150 personer kan vistas kan drygt 500 personer mingla på de båda ytorna. För sittande sällskap med matservering kan man ha tillgång till kök med uppvärmningsmöjligheter/catering. Ovanvåningens mingelyta med utgång till balkongläktare finns tillgänglig.

Ritz Club (B-salen)

B-salen – nedre våningen, för mindre konserter, jazz-blues arrangemang, juniordisco, quiz, standup, barnteater etc. Här kan man servera fika från pentry med disk. Ingen matberedning, men mathiss finns för transport av färdig mat eller korvgrytan. Plats för cirka 150 personer sittande, något färre med borddukning.

Ritz Mingel (foajé)

Yta för mingel och café, med möjlighet att ha ett litet uppträdande, plats för liten utställning eller mindre sammankomst. Cirka 150 personers mingelyta, sittande något färre. Denna yta ingår vid bokning av lokalerna och arrangemang.

Ritz Konferens (stort konferensrum)

För 50 personer med teknisk utrustning/internet samt tillgång till pentry
Kan även användas för till exempel kurser, workshops med mera.

Ritz Möte (mindre konferensrum)

För 25 personer med teknisk utrustning/ internet samt tillgång till pentry
Kan även användas för till exempel kurser, workshops med mera.

Ritz Projekt (workshop)

Rum med annex och egen ingång (samt anslutning till nedre våning med trappa) med möjlighet för uthyrning periodvis eller dagar för projekt, workshops, kurser eller liknande.


Andra lokaler att hyra

Vi kan tipsa om andra lokaler att hyra för publika arrangemang, i väntan på att Ritz öppnar:

 • Svea bio och teater, IOGT-NTO, två lokaler
 • Musikhögskolan Ingesund, två lokaler
 • Ingesunds folkhögskola, aula
 • Arvika Folkets park, Parkhallen
 • Arvika Näringslivscenters hörsal
 • Taserudsgymnasiets aula
 • Hantverksmagasinet, Sjövinden
 • Biblioteket, hörsal
 • Arvika Konsthall
 • Musikskola i Arvika, konsertsal
 • Filmhuset Palladium, biosalong
 • Rackstadmuseet
 • Gymnastiksalar i skolor
 • Samlingslokaler utanför tätorten som bygdegårdar, Folket Hus-lokaler med mera.

Kontaktuppgifter till andras lokaler finns bland annat på www.scenrum.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Arvika Fastighets AB äger lokalen och har anlitat PEAB för ombyggnationen. Arvika kommun, Kultur och fritid, hyr lokalerna av fastighetsbolaget för verksamheter.

Den som är intresserad av Ritz kan hämta utredningen om RitzPDF-fastigheten, vision och verksamhetsidéPDF eller de senaste ritningarna nedan.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-12-10
Kontakta oss
 • 39. Kultur och fritid
 • 671 81 Arvika
 • Besöksadress Kyrkog 39 A

 • Ann Lundqvist
 • Verksamhetsansvarig Ritz
 • Tfn 0570-818 35
Mer information