Kommunpris

Arvika kommunpris delas ut varje år till person eller personer som gjort betydande eller föredömliga insatser av miljövårdande, idrottslig, kulturell, social eller näringslivsutvecklande karaktär.

Priset kan ges till person, grupp, företag eller sammanslutning som är hemmahörande i, eller har annan anknytning till Arvika kommun.

Kommuninvånarna kan lämna förslag på kandidater till 2021 års pristagare fram till och med den 30 april 2021. Tänk på att skriva väl formulerade motiveringar då dessa ligger till grund för ställningstagande. Använd gärna formuläret nedan för att lämna ditt eller dina förslag. Nedanför formuläret finns mer information.

Observera att du måste fylla i samtliga uppgifter i formuläret för att ditt förslag ska bli behandlat!
De personuppgifter (namn, adress, telefonnummer och e-post) som lämnas i samband med förslag på kommunpris kommer att sparas som diarieförd handling. Mer information om Arvika kommuns hantering av personuppgifter finns på webbplatsen.

Mer information

Priset utdelas årligen.

Prissumman är 50 000 svenska kronor. Priset kan delas ut till en eller flera mottagare, enligt beslut av Kommunpriskommittén varje år.

Kommunpriskommittén beslutar i frågor om former och tid för utdelning av priset. Kommittén består av fem ledamöter som utses av Kommunfullmäktige i samband med ny mandatperiod. Till kommittén kan adjungeras personer med specialkunskaper.

Tilldelat pris är inte förbundet med särskilda åtaganden eller villkor utan får fritt användas enligt mottagarens eget bestämmande.

Arvika kommunpris ersätter tidigare års kulturpris, idrottsstipendium samt miljöstipendium.

Kommunpristagare

2021

Tjejjouren Miriam - ett stöttande nätverk för unga kvinnor vars insatser betyder oerhört mycket för många.

Petter Sahlin - ordnar varje år, till många Arvikabors glädje, både skidspår och isbana på Kyrkviken.

Leif Engström - Arvikakonstnär som i sina verk visar på skönhet i det oansenliga och vardagliga och som med sitt konstnärskap fått stor uppmärksamhet såväl i som utanför Arvika.

Föreningen FIA - det kvinnliga nätverket som delar inspiration och drivkraft till andra och på så vis lyfter det lokala näringslivet.

Martina Olsson - framgångsrik idrottare i såväl fotboll som amerikansk fotboll där hon nu avslutat karriären på topp med två raka SM-guld.

2020

Paula Juhlin - tillhör sverigeeliten i basketsverige. Som spelare i Alvik är Paula en förebild för ungdomsspelare och en god ambassadör för Arvika.

Rekoringen, Anna Karlsson - Rekoringen är en möjlighet för småföretagare och boende att handla miljöklokt och ekologiskt. Det gynnar det lokala näringslivet och skapar förutsättningar för ökat intresse för lokal produktion.

Viveka Stigzelius - för sitt samhällsengagemang som föreningsaktiv i många föreningar under lång tid och aktiv i exempelvis både integrations- och teaterprojekt.

Arvika Ridklubb - en förening som skapar mervärde i vardagen för de aktiva oavsett ålder och kunskapsnivå. Av Värmlands Ridsportförbund blivit utsedda till Årets ridskola, Årets tävlingsarrangör och Årets ridlärare/Kicki Ljosdal.

Marcus Gunnar Pettersson - illustratör, konstnär och författare med inriktning främst mot bilderböcker för barn. Invald i Svenska Barnboksakademin och har illustrerat ny barnbokbibel. Utbildad inom grafisk design och illustration vid Konstfack. Hans bilder, där humor och allvar går hand i hand, väcker känslor och engagemang.

2019

Lisa Almqvist - stöttepelaren som med gott humör, effektivitet och servicekänsla utöver det vanliga driver kiosk- och serveringsverksamheten på idrottsplatsen Vik till glädje för såväl publik som idrottsutövare.

Tribulation - bandet som tagit hårdrockspubliken runt om i världen med storm och som är stora förebilder för unga arvikabor med musikdrömmar.

Jössefors IK - en förening vars ideella krafter jobbar hårt för att utveckla aktivitetsutbudet för såväl unga som gamla och på så sätt göra Jössefors till en attraktivt plats att bo.

Maja Karlsson - produktiv designer som kombinerar traditionell slöjd och hantverk med moderna uttryck på ett sätt som inspirerar alla åldrar till skapande.

Klässbolsbygdens utvecklingsgrupp - föreningen som med stort engagemang och hårt arbete bidragit till att skapa framtidstro och trygghet i ett litet samhälle.

2018

Arvika Karateklubb - en framåtsträvande och välorganiserad förening med bred barn- och ungdomsverksamhet i ständig utveckling.

Arvika konsthantverk - som genom sin vida kända verksamhet och butik bidrar till att bevara, levandegöra och utveckla konsthantverkskulturen i Arvika.

Älgå hembygdsförening - som med stort engagemang tar tillvara och levandegör kulturarvet, bidrar till en bred verksamhet för lokalsamhället och tillresta, där barn och ungdomar har en given plats.

Julia Spetsmark - som genom sitt offensiva spel nått stora framgångar inom fotbollsvärlden både inom och utanför Sveriges gränser. En förebild för alla som drömmer om en fotbollskarriär.

Môra-Per - ett folkrockband som med sin finstämda musik och tänkvärda texter fängslat sin publik under många år.

2017

SPARV - föreningen som gör det möjligt för Arvikabor i olika åldrar att umgås och utvecklas inom såväl e-sport som klassiska brädspel.

Brunskogs Hembygdsförening - för en mångårig kulturgärning över generationsgränser inom besöksnäringen.

Brunskogs Husmodersförening - för en mångårig kulturgärning över generationsgränser inom besöksnäringen.

Karolina Andersson - en Högvaltasopran som tjusat Europa med sin fantastiska röst.

Alma Rööse - en bollkonstnär med SM-framgångar på väg mot senioreliten i bordtennis.

Johan Kristoffersson - som med sin skicklighet bakom ratten befäst västra Värmlands plats på bilsportens karta genom sin världsmästartitel i rallycrossens värstingklass.

2016

Jacob de la Rose - för gott ambassadörskap och ishockeyprestationer.

Johanna Jansson ”Dotter” - god Arvikaambassadör och en musikalisk talang som skriver och framför musik som tilltalar många.

Ane Gustavsson - för sina fina akvarellbilder och för sitt musicerande i Norge och Sverige - samt maken Johannes Gustavsson - för sitt engagerade arbete som dirigent och konstnärlig ledare i Sverige och Norden.

Fredros Bygdegårdsförening - för föreningens arbete med att göra kulturarrangemang på landsbygd.

BK Jösse - för föreningens hängivna och mångåriga elitsatsning som bidragit till att göra Arvika känt även utanför länets gränser.

2015

Gösta Ahlin - för sitt engagemang inom gymnastik och friskvård 

Jimmy Hjalmarsson - för sitt engagerade arbete med ungdomar

Rolf Nyhrén - för sitt arbete inom PRO

Anna Ehnsiö - för engagemang i Arvikas teatervärld och i feministiska frågor

Siv Jivesand - för socialt engagemang för flyktingar

2014

Sven Levin - för ekologisk äppelodling

Knöppelåsens Ryttarsällskap - för engagerat arbete för barn och ungdomars möjlighet till ridning

Anders Wirén - för bordtennisens utveckling bland ungdomar i Arvika

Värmlands Filmfestival - för en nyskapande filmfestival

Equalize Music Popkollo - som arbetar för en jämställd musikbransch

2013

Glava Bygdegård - för det stora engagemanget i samband med mottagande av flyktingar i Glava.

Catja Mörner - för det stora kunnande och engagemang, som hon har visat i sina insatser till Arvikas utbud av kultur.

Stavnäs Visklubb - för att genom sitt engagemang ha skapat en samlingsplats för bygden och musiklivet.

Leif Olsson, Kärrsmossen, Arvika - för iordningsställande av skidspår vid Sävsjön, Högvalta.
 
Kenneth Torstensson - för den tonsatta berättelsen om Arvika ”anner sia vika” som skrevs fram som en hyllning till Arvika vid 100-årsfirandet.

2012

Mats Lugne - lyfter hembygden via en mycket uppskattad hemsida om Gunnarskog.

Maja Hjertzell - har genom sitt författarskap uppmuntrat barn och unga att våga vara sig själva.

Mikael Persson - för ideellt arbete kring "öppen hall", där ungdomar testar olika sporter.

Jörgen Zetterqvist - har genom konst och musik skapat en positiv bild av Arvika.

Erhard Andersson - för stödet till trädgårdsintresserade, skapat glada träd och människor.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-06-22
Kontakta oss
  • 1. Kommunledning
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Östra Esplanaden 5

  • Anna Wikstrand
  • Bitr kommundirektör
  • Tfn 0570-816 95
  • Mobil 070-604 11 01