Lyssna på sidan Lyssna

Arvika Stadsmusikkår

Arvika Stadsmusikkår är en amatörblåsorkester med omkring 50 medlemmar. Orkestern har anor sen tjugotalet, men bildades i sin nuvarande form 1982. Ledare under de första 14 åren var musikskolans dåvarande rektor Bertil Krantz. Dirigent för orkestern har därefter varit Mats Lindahl, som sedan 1988 är brasslärare på musikskolan.

Arvika Stadsmusikkår har en typisk roll i en liten stad och kan ses och höras i de mest skiftande omständigheter. Man gör egna sittande konserter inomhus eller på torget, marscherar i spetsen av till exempel studentkortege, förstamajtåg eller nationaldagsfirande. Man förgyller varjehanda invigning eller jubileum eller annan tilldragelse med allt ifrån sittande konsert på full kår via bakgrundsmusik på mindre ensemble till kanske endast en fanfar av tre glada trumpetare.

Den huvudsakliga verksamheten är trots allt att repetera tillsammans varje torsdagskväll mellan 19 och 21. En kväll präglad av hårt arbete och en hel del skämtlynne.

Medlemmarna är män och kvinnor från 12-82 år. Ett imponerande för att inte säga häpnadsväckande åldersspann. Några har spelat ett helt liv som amatörer, några går på musikhögskolan, och några går fortfarande i musikskolan och allt däremellan. Orkestern tjänar också som övningsorkester för ensembleledningsstudenter på Musikhögskolan Ingesund.

Skulle du vilja spela med i orkestern eller boka en spelning, ta kontakt med Mats Lindahl.

Sidansvarig:

Malin Linell

Sidan uppdaterad: 2019-01-28
Kontakta oss
Mer information