Musikskola

Bild på musikskolan

Musikskolan i Arvika har bedrivit musik- och instrumentundervisning för Arvikas barn och unga i över sjuttio år. I musikskolans verksamhet finns aktiviteter med möjligheter till både enskild undervisning och ensemble- och orkesterspel. Den huvudsakliga målgruppen är barn 5-19 år, men det finns även aktiviteter för vuxna.

Musikskolan arbetar för att varje elev ska vara delaktig i och ha inflytande över sin utbildning och målsättningen är att både elever och föräldrar ska vara nöjda.

Skolan tar emot ansökningar hela året via e-tjänsten och det går bra att börja mitt i terminen om det finns plats. Undervisningen följer grundskolans läsårstider.

Aktuell information får du bland annat genom musikskolans facebooksida.

Musikskolans utbud för olika åldrar

Du hittar mer information om instrument- och ämneskurser liksom om de olika körerna i menyn under rubriken "Kurser och grupper".

5-6 år: suzukitvärflöjt, kören Karamellerna
7-8 år: introduktionskurs, kören Humlorna
9 år: enskild lektion instrument (även tidigare i mån av plats), kören Humlorna

Mellanstadiet:
enskild lektion instrument/sång, kören Bubblorna, datorbaserat musikskapande, musikproduktion och ljudteknik (från åk 6)

Högstadiet:
enskild lektion instrument/sång, datorbaserat musikskapande, musikproduktion och ljudteknik, musikteori, låtskrivningskurs, sjung och kompa dig själv, musikskolans Ungdomskör

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-03-14