Minnebergsskolan

minnebergsskolans innergård

Minnebergsskolan ligger centralt i Arvika med närhet till bland annat Arvika Bibliotek och sim- och sporthall. Det är en högstadieskola anpassad efter varje elevs behov. Det finns trygga utrymmen för återhämtning, gemenskap, aktiviteter och relationsskapande. Skolans uppdrag är tydligt: här ska elever ska må bra och få utvecklas och lära sig.

Skolan är planerad så att eleverna har en tydlig tillhörighet, med så kallade hemvister. Detta betyder att eleverna har få förflyttningar över stora ytor och det skapar också bättre förutsättningar att ha många elever på skolan. Elever ska kunna välja att vara sociala med andra eller att ha möjlighet att ”dra sig undan” och återhämta sig. Matsalen är i två plan och det finns möjlighet för eleverna att äta i olika miljöer. På den övre våningen finnas det en tyst matsal för de som behöver lugn och ro.

Skolan är tillgänglig kognitivt och socialt genom en miljö som är intryckssanerad och stressreducerande. Minnebergskolan är också tillgänglig för elever med fysiska funktionsvariationer.

Sjukanmälan

Sjukanmälan för elev ska göras via skolans lärportal EdWise. Om du som vårdnadshavare saknar inloggning kan du ansöka om vårdnadshavarkonto direkt på EdWises startsida.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-10-03
Kontakta oss