Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för barn och vuxna, en verksamhet för samtal, lek och gemensamma aktiviteter. Alla är välkomna - det behövs ingen anmälan och det är kostnadsfritt.

Verksamheten vänder sig till barn mellan 0 och 6 år tillsammans med förälder eller annan vuxen. Du kommer och går som du vill och du har stor möjlighet att påverka verksamheten. Vi vill inte att du använder mobiltelefonen när du är på öppna förskolan med ditt barn - tiden är till för samvaro. Därför har vi infört mobillåda, där föräldrar kan lägga sin mobil på ljudlöst under vistelsen på öppna förskolan.

Varje dag samlas man till en sång- och sagoläsningstund. ”Skaparrummet” med färger och material står öppet för stora som små! Förskolan bjuder på kaffe, te och frukt och alla tar med sig eget tilltugg till fikat.

Ta gärna med kläder för att vistas utomhus, då vi ibland går till stadsparken tillsammans den sista halvtimmen på förmiddagen.

Det finns även möjlighet att träffa professionella i frågor som rör barns utveckling, relationer, föräldraskap, graviditet med mera. Kommunens Förebyggargrupp och Socialtjänst, liksom regionens Barnmorskemottagning och Barnavårdscentral är knutna till Öppna förskolan.


Öppettider 11 maj-23 juni 2022

Öppettiderna gäller perioden fram till och med torsdagen den 23 juni 2022. Öppna förskolan har stängt under sommaren och öppnar igen i augusti.

Måndagar kl 9.00-12.00
Babycafé för vuxna och barn 0-9 månader.
Vi bjuder på kaffe, te och frukt, men ta med eget tilltugg

Onsdagar kl 9.30-12.30
Utomhusverksamhet och barnvagnspromenader.
Samling kl 9.30 vid stora scenen i stadsparken.
Ta med egen matsäck.

Torsdagar kl 9.00-12.00
Öppen förskola för vuxna och barn 0-6 år.
Vi går till stadsparken för lek runt kl 11.00, så ta på/med kläder efter väder. Vi bjuder på kaffe, te och frukt, men ta med eget tilltugg.

Information om verksamheten uppdateras löpande på Familjecentralens Facebooksida.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-05-23
Kontakta oss
  • 92. Öppen förskola
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Fabriksgatan 5 (kv Verkstaden plan 2)
  • Tfn 072-212 18 15

  • Förskollärare:
  • Cajsa Malmstedt
  • Mona Vikström
  • Tfn 072-212 18 15