Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för barn och vuxna, en verksamhet för samtal, lek och gemensamma aktiviteter. Alla är välkomna - det behövs ingen anmälan och det är kostnadsfritt.

Verksamheten vänder sig till barn mellan 0 och 6 år tillsammans med förälder eller annan vuxen. Du kommer och går som du vill och du har stor möjlighet att påverka verksamheten. Vi vill inte att du använder mobiltelefonen när du är på öppna förskolan med ditt barn - tiden är till för samvaro. Därför har vi infört mobillåda, där föräldrar kan lägga sin mobil på ljudlöst under vistelsen på öppna förskolan.

Varje dag samlas man till två kortare sång- och sagoläsningstunder, runt kl 10 (före fikat), respektive kl 11.40 (före stängning). Det finns fika till självkostnadspris (betala gärna med Swish) och ”skaparrummet” med färger och material står öppet för stora som små!

Ta gärna med kläder för att vistas utomhus, då vi ibland går till stadsparken tillsammans den sista halvtimmen på förmiddagen.

Det finns även möjlighet att träffa professionella i frågor som rör barns utveckling, relationer, föräldraskap, graviditet med mera. Kommunens Förebyggargrupp och Socialtjänst, liksom regionens Barnmorskemottagning och Barnavårdscentral är knutna till Öppna förskolan. Lärare från SFI finns på plats vissa dagar.

Öppettider

All verksamhet på Öppna förskolan är tills vidare är pausad.
 

Aktiviteter

Babycafé 0-7 månader

Onsdagar 9.00-12.00.
För att de allra minsta barnen ska få en lugnare miljö och inte bli utsatta för förkylningar eller andra smittor, är åldersgränsen på babycafé satt till 0-7 månader. I mån av tid erbjuds att göra hand- och fotavtryck i gips.

Skaparrum

Vårt ”skaparrum” Ateljén står öppet alla dagar för både stora och små. Här kan du tillsammans med ditt barn skapa med färg och andra roliga material.

Utflykter

Skogsutflykter och andra äventyrliga utflykter. Kom gärna med förslag.

Sagor

I samarbete med biblioteket fokuserar vi på läsning. Det finns bokpåsar från biblioteket att låna med sig hem. Barnen har även möjlighet att byta böcker med varandra.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-12-02
Kontakta oss
  • 92. Öppen förskola
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Fabriksgatan 5 (kv Verkstaden plan 2)
  • Tfn 0570-818 65

  • Förskollärare:
  • Cajsa Malmstedt
  • Mona Vikström
  • Tfn 0570-818 65