Öppen förskola

Öppna förskolan är en mötesplats för barn och vuxna, en verksamhet för samtal, lek och gemensamma aktiviteter. Alla är välkomna - det behövs ingen anmälan och det är kostnadsfritt.

Verksamheten vänder sig till barn mellan 0 och 6 år tillsammans med förälder eller annan vuxen. Du kommer och går som du vill och du har stor möjlighet att påverka verksamheten. Vi vill inte att du använder mobiltelefonen när du är på öppna förskolan med ditt barn - tiden är till för samvaro. Därför har vi infört mobillåda, där föräldrar kan lägga sin mobil på ljudlöst under vistelsen på öppna förskolan.

Varje dag samlas man till två kortare sång- och sagoläsningstunder, runt kl 10 (före fikat), respektive kl 11.40 (före stängning). Det finns fika till självkostnadspris (betala gärna med Swish) och ”skaparrummet” med färger och material står öppet för stora som små!

Ta gärna med kläder för att vistas utomhus, då vi ibland går till stadsparken tillsammans den sista halvtimmen på förmiddagen.

Det finns även möjlighet att träffa professionella i frågor som rör barns utveckling, relationer, föräldraskap, graviditet med mera. Kommunens Förebyggargrupp och Socialtjänst, liksom regionens Barnmorskemottagning och Barnavårdscentral är knutna till Öppna förskolan. Lärare från SFI finns på plats vissa dagar.


Öppettider

På grund av pandemin har Öppna förskolan varit stängt under en längre tid, men babycafé och uteverksamhet drar igång igen i slutet av september.
 

Aktiviteter

Babycafé 0-7 månader

Onsdagar 9.30-11.30 från 29 september.

Föranmälan krävs via sms på tfn 072-212 18 15 fram till kl 9 samma dag. Detta för att endast sex föräldrar med barn får vistas i öppna förskolans lokaler samtidigt.

Viktigt också att ni avstår besök om förälder eller barn är snuviga eller har andra förkylningssymptom.

Uteverksamhet

Torsdagar 9.30-11-30 från 30 september.

Ingen föranmälan krävs. Ta med eget fika. Samling vid stora scenen i stadsparken kl 9.30 för gemensam promenad till Sågudden. Avslutning 11.30

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-09-16
Kontakta oss
  • 92. Öppen förskola
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Fabriksgatan 5 (kv Verkstaden plan 2)
  • Tfn 072-212 18 15

  • Förskollärare:
  • Cajsa Malmstedt
  • Mona Vikström
  • Tfn 072-212 18 15