Idrott, motion och friluftsliv

Skidåkare

I Arvika kommun finns alla förutsättningar för ett rikt friluftsliv och det är också väl sörjt för idrott och andra fritidsaktiviteter. Använd gärna webbplatsens kartfunktion för att se var anläggningar, motionsspår och raststugor ligger.

Anläggningar för alla

Det finns gott om idrottsanläggningar runt om i kommunen. Vi kan skryta med simhall med tre bassänger, hoppanläggning, vattenrutschkana och äventyrsbadet Piratvika. Det finns tennishall, ishall, fotbollshall, konstgräsplaner, flera sporthallar och gym, bowlinghallar, ridhus, klätteranläggning, tennisbanor, skjutbanor, rallycrossbana, travbana, motionsspår, fotbolls- och idrottsplaner... Här hittar du det du söker!

Golfarna har sitt eldorado i Edane, strax utanför Arvika, där det finns en 18-hålsbana.

Aktiv vintertid

När vintern slår till, väntar många härliga längdspår på skidåkaren. Konstsnöspåret på Viksområdet bjuder på skidåkning även under snöfattiga vintrar. För den djärve finns skidbacken i Rackstad med lift och snökanon. Skridskoåkaren kan glädja sig åt de många isbelagda sjöarna och alla spolade utomhusbanor. I en trakt med så många möjligheter till en aktiv fritid finns naturligtvis också ett rikt föreningsliv med många initiativrika klubbar.

Vildmarken in på knuten

Vi är bortskämda! Bär-, svamp- och jaktmarker är inte långt borta. Det tar vi för givet. Natursköna, vidsträckta strövområden tar emot med många mil vandrings- och vattenleder. Olika klimatzoner möts i vår bygd. Det gör växt- och djurlivet rikt och omväxlande. Det är inte för inte som området kallas Europas närmaste vildmark! Glaskogens naturreservat är bara det på 28 000 hektar. Ingen risk för trängsel i skogen! Här finns vindskydd, övernattningsstugor och rastplatser för den som vill leva vildmarksliv ett tag.

Stömne, känt för sin rika vegetation, och Bergs klätt med en fantastisk utsikt över Glafsfjorden, är två andra naturreservat som är väl värda ett besök.

Våra omgivningar ger oss unika möjligheter till bad, kanoting och fiske. Här nappar allt ifrån de vanliga insjöfiskarna till ädelfisk som öring och röding.

Badliv

För den som inte söker upp en alldeles egen liten badstrand (inom kommunens gränser finns 365 sjöar att välja bland!) kan vi rekommendera Ingestrand. Det är Arvikas populära badplats med fyrstjärnig camping, minilivs och minigolfbana.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-11-23
Mer information