Information om corona i gymnasium och komvux

För dig som är går på gymnaiset eller vuxenutbildning finns här samlad infromation om vad som gäller. Arvika kommun följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer gällande coronaviruset.

Lättade restriktioner den 29 september

I och med att de nationella rekommendationerna tas bort är det från och med den 29 september varje rektors ansvar att besluta vad som gäller för varje skola. Detta innebär att återgången till vardagen under hösten kan se olika ut på olika skolor och utbildningar. Det kan till exempel handla om att föräldramöten, informationsmöten och distansstudier.

Det allmänna rådet som nu istället tar vid är rekommendationer till den enskilda individen att förhindra smitta. Det betyder att var och en uppmanas ta ansvar för att inte sprida smittan vidare, bland annat genom att stanna hemma vid sjukdom och följa skolans riktlinjer.

Du hittar ytterligare information om vad som gäller i skolan från och med den 29 september på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.


När och hur länge ska man vara hemma?

Du hittar riktlinjer om hur du som vårdnadshavare ska tänka om ditt barn är sjukt eller har förkylningssymptom i en tydlig matris på Folkhälsomyndighetens webbplats. Länk till annan webbplats.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-10-13