Info för näringslivet

Verksamt Värmlands företagsjour

För företag som hamnat i akut kris finns stöd och hjälp att få. Ring jourtelefonen 010-831 90 50 för att prata med rådgivare som svarar på dina frågor, informerar om nationella och regionala stödåtgärder och guidar dig rätt.
Öppettider: mån-tors 10.00-12.00.


Länkar med med information

Här finns länkar där du som företagare i Arvika kommun kan hitta viktig information.

På Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information om det nya coronaviruset som är viktig för dig som företagare att känna till.

(Uppdaterat 2020-05-08) Verksamt Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samlar information, stöd och åtgärder liksom utbildningsmöjligheter på regional och lokal nivå för dig som företagare.

Tillväxtverkets information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om vad som gäller för korttidspermittering. Staten går in med kraftiga subventioner för att täcka en del av kostnaderna.

Svenskt Näringsliv Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för dialog med regeringen angående de negativa konsekvenserna Corona medför för svenska företagare. Här kan du läsa om Svenskt Näringslivs ståndpunkter.

Organisationen Företagarna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har samlat artiklar som berör coronapandemin och hur den påverkar svenska småföretagare.

Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har omfattande information om covid-19 inom alla områden. Särskild information till arbetsgivare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. från 29 september 2021.

Information från Skatteverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om anstånd med skattebetalning.

Information från Försäkringskassan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om reglerna för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vab.

Information från Regeringen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om bland annat stöd till företag.

Information om UD:s Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. arbete med anledning av coronaviruset.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-09-30