Frågor och svar, övrigt

Här finns övriga frågor och svar om coronaviruset i Arvika kommun samlade. Frågorna är sådana som kommit via coronatelefonen eller kommunens facebooksida.

Om du klickar på de länkade frågorna nedan, så kommer du direkt till svaret på frågan längre ner på sidan.

Hur många är smittade?

Se Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vilken typ av städprodukter ska man använda för att städa när det gäller coronaviruset?

Folkhälsomyndigheten har rekommendationer kring städning och hygienlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster i offentliga lokaler på sina informationssidor om coronaviruset. På frågan "Behöver jag städa eller hantera mina sopor på något särskilt sätt?" (privat hem) ges svar i myndighetens spalt frågor och svarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Hur gör fastighetsbolaget om det uppstår akuta problem i en lägenhet och någon är sjuk där, kanske i covid-19?

Akuta fel i fastighetsbolagets lägenheter åtgärdas alltid. Bolaget är förberett med engångsdräkter och riktiga ansiktsmasker om en smittad person skulle finnas i lägenheten.


Vad gör jag om någon i min familj är smittad?

Om någon i din familj är smittad får ni förhållningsregler från Region Värmland efter kontakt med 1177. Eventuellt beslut om karantän för övriga familjemedlemmar tas av behandlande läkare. Barn och elever som bor tillsammans med någon som har covid-19 rekommenderas att stanna hemma från förskola och skola. Mer information finns på 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I ett sådant fall kan du ha rätt till smittbärarpenning från Försäkringskassanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-05-31