Råd före köp

Ofta kan det vara bra att förbereda sig inför ett köp, vare sig det gäller varor eller tjänster. Detta blir extra viktigt om varan eller tjänsten du tänkt köpa kostar mycket pengar och på så vis påverkar hela familjens ekonomi. Det är bra att vara en upplyst konsument som gör medvetna köp. På så sätt kan du ofta undvika tråkiga följder där du känner att du inte fick det du önskade för dina pengar.

En konsumentupplysning kan inte alltid ge exakta och precisa råd inför ett köp då alla konsumenter har olika behov och önskemål - men du kan få information om vad du bör tänka på, för att i möjligaste mån kunna undvika oförutsedda följder.

På den nationella konsumentupplysningens "Hallå Konsument" webbplats finns det mycket bra information för dig som konsument. Via konsumentverkets webbplats finns det också mycket information om olika områden som rör dig som konsument. Du kan bland annat göra en egen bankkalkyl eller bilkalkyl, jämföra aktuella elpriser eller telefonpriser, testa ditt bredband och få många nyttiga tips om vad du bör tänka på.

Det finns också många tjänster på Internet som erbjuder tester och prisjämförelser, till exempel pricerunner.se och prisjakt.nu.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2015-03-31