Starta företag

Har du funderat på att starta eget företag? Bär du på en idé som du vill vidareutveckla, men är osäker på hur man går tillväga för att starta ett företag? Här finns information och råd och tips om hur du startar eget.

Nyföretagarcentrum Arvika Eda

Arvika kommun samverkar med näringslivet genom att finansiera professionell, objektiv, kostnadsfri och sekretessbelagd rådgivning via Nyföretagarcentrum. Bär du på en idé eller har drivit ett företag i upp till tre år så kan du vända dig till Nyföretagarcentrum för råd. Återkommande utbildningar sker också för målgruppen. Kontaktperson för Nyföretagarcentrum Arvika Eda är Stefan Skoglund, tfn 070-607 08 67 eller e-post stefan.skoglund@nyforetagarcentrum.se.
Nyföretagarcentrums webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Näringslivslotsen

Vi hjälper dig hitta rätt i den ymniga floran av stöd och information som erbjuds entreprenörer och vi finns där för dig när du behöver ett bollplank för dina idéer. All rådgivning vi ger är kostnadsfri, individuell och självklart under sekretess.
Näringslivslotsen

Affärsplan och finansiering

ALMI företagspartner Värmland ger information om allt från hur man gör en affärsplan till olika typer av finansieringar. De kan även kontakta de lokala bankkontoren, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea och Westra Wermlands Sparbank.
ALMI:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mark och lokaler

Om du behöver mark för att bygga eller en lokal för din verksamhet kan vi ge råd och tips.
 
Arvika Näringslivscentrum (ANC) erbjuder i samarbete med Arvika kommun kontorslokaler till företag som är i nystartsfas. Lokalerna finns på ANC och kan hyras till en reducerad hyra under max 6 månader för att under rimliga omständigheter utveckla företaget. På ANC finns möjligheter att skapa kontakter med andra företag. Servicen är väl utbyggd med lunchrestaurang, telefon- och kopieservice med mera. För mer information kontakta verksamhetschef Birger Pettersson Wiik, tfn 0570-74 94 07, eller kommunens näringslivsutvecklare.
Mark och lokaler

Nätverk och organisationer

Det finns många nätverk och organisationer som erbjuder rådgivning till dig som företagare.
Nätverk och organisationer

Registrera bolag

Hos verksamt.se, information och tjänster från flera myndigheter, kan du registrera ditt företag. Här hittar du även information, verktyg och e-tjänster för dig som företagare. Det finns också möjlighet att skapa en affärsplan på verksamt.se.
Webbplatsen verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatter och bokföring

Hos Skatteverket kan du få information om f-skatt, moms och egenavgifter. De anordnar även informationsträffar.
Skatteverkets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tillstånd, regler och tillsyn

För vissa typer av verksamheter behövs tillstånd från kommunen. Du kan kontakta näringslivslotsen för att få information om vilka tillstånd som behöver sökas.
Tillstånd, regler och tillsyn

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-05-22
Kontakta oss