Lyssna på sidan Lyssna

Näringslivskalendarium

Här hittar du information om aktuella arrangemang som företagare. Du kan också prenumerera på nypublicerade arrangemang eller gå in på Facebooksidan Business Arvika.

I rutan "Mer information" finns länkar till andra organisationers kalendarier.

Du kan också prenumerera på näringslivsutvecklarens digitala nyhetsbrev. Anmäl dig till jonas.andersson@arvika.se.

 

31 januari, Trygghetsdagen

Den 31 januari arrangerar SKL, i samarbete med BRÅ, en trygghetsdag med föreläsningar på temat samverkan mellan kommun, polis och näringsliv i lokalt brottsförebyggande arbete.

Så här skriver SKL själva om trygghetsdagen:

Samhället har i många år arbetat med samverkan mellan kommun och polis i brottsförebyggande frågor. Samverkan ser olika ut på olika ställen i landet och fungerar olika bra. På många håll har samverkan utvecklats till att även inkludera andra parter, varav näringslivet är en. Att samverka i brottsförebyggande frågor med näringslivet har många fördelar. Näringslivet är en resurs som kan både förbättra den lokala lägesbilden och komma med lösningar och åtgärder som kommun och polis inte själva kan göra. Under dagen kommer vi träffa företrädare för näringslivet och kommunerna och få många goda exempel på hur en samverkan kan se ut mellan polis, kommun och lokalt näringsliv.

Välkomna till en dag med syfte att informera, inspirera och utveckla det lokala brottsförebyggande arbetet!

Arvika, Eda och Säffle kommuners säkerhetssamordning (Räddningstjänsten) kommer att arrangera dagen via webblänk och bjuder deltagarna på frukost, lunch och fika. Vi hoppas på många spännande diskussioner och goda möjligheter till nätverksbyggande mellan föreläsningarna, bland annat kommer vår kommunpolis att närvara. Arrangemanget kommer hållas i Arvika, exakt var beror på antalet deltagare, men det får den som anmält sig reda på i god tid.

Vår förhoppning är att nya samarbetsformer och -konstellationer ska kunna mynna ut av denna dagen, vilket skapar mer trygghet och mindre brottsutsatthet i våra kommuner.

Anmäl antal deltagande personer till elsa.johnsson@arvika.se senast den 17 januari. Inbjudan bifogasPDF. Observera att det är kostnadsfritt att delta i Arvika via webblänken.


27-28 april, Arvikamässan

Nu är Arvikamässan på gång igen och återkommer för femte gången våren 2019. En nyhet är att mässan breddas till att omfatta inte bara boende, trädgård och mat utan även jord/skogsbruk (utomhus) samt fritid, resor och mode. Det finns plats för cirka 120 utställare inne i hallen och utomhus. Mässan kompletteras med seminarier, happenings och prova-på-aktiviteter.

Arrangör av mässan är PR Media och mässan äger rum i ishallen i Arvika.

För intresserade utställare och besökare av mässan finns mer information på arrangörens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller sök efter ”Arvikamässan” på Facebook.”

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-01-08
Kontakta oss
  • 1. Kommunledningen
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Östra Esplanaden 5

  • Jonas Andersson
  • Näringslivsutvecklare
  • Tfn 0570-819 28
  • Mobil 070-281 13 09