Om webbplatsen

Välkommen till arvika.se, som är den officiella webbplatsen för Arvika kommun. Kommunen har haft en officiell webbplats sen 1996 och ett intranät Länk till annan webbplats. sen 1998. Nuvarande webbplats är ursprungligen byggd i webbpubliceringssystemet Sitevision 2009, men fick en ansiktslyftning 2013 med bland annat responsiv design, ny startsida samt en ny struktur och meny.

Rekommenderade webbläsare

För att ditt besök på arvika.se ska fungera på bästa sätt ska du inte använda Internet Explorer utan en modernare webbläsare som exempelvis Chrome, Edge eller Safari.

Surfa med mobil eller läsplatta

Webbplatsen är byggd i så kallad responsiv design, vilket innebär att du kan använda din mobiltelefon eller läsplatta för att surfa på webbplatsen. Webbplatsen känner av vilken utrustning du använder och sidstorleken anpassas automatiskt. Vissa sidor på arvika.se som inte finns på vår egen webbserver utan "ägs" av andra, är dock inte gjorda för responsiv design. Androidtelefoner med äldre operativsystem (före 3.0) kan få problem med att skrolla på webbplatsens sidor. Ett tips är att uppdatera operativsystemet och/eller att prova med att använda en annan webbläsare i mobilen, exempelvis Chrome.

Mer information om webbplatsen och idéerna bakom den finns i Arvika kommuns webbpolicy.

Hitta på webbplatsen

Webbplatsen innehåller en stor mängd information och många tusen enskilda sidor. Om du har svårt att hitta det du söker genom att gå via menyn, kan du till exempel använda sökfunktionen. Du hittar sökrutan högst upp till höger på alla sidor. Här kan du söka på allt som finns publicerat på webbplatsen. Du kan också leta via webbkartan, som ger en strukturerad överblick över webbplatsen.

Hjälpprogram

En del blanketter, broschyrer och annat är sparade i pdf-format. Om din webbläsare inte klarar av att öppna pdf-format, kan du behöva ett pdf-program (som till exempel Adobe Reader) för att kunna läsa filerna. Adobe Reader kan du hämta gratis från Internet. Se gärna till att du har en nyare version av programmet, i annat fall kan du få problem med att öppna vissa filer.

Länkar

Merparter av länkarna på webbplatsen innehåller information om vart de leder - i vissa fall anges också storlek på målfilen, om det är en stor fil som du vill öppna. Många länkar, (exempelvis pdf-filer och externa länkar) leder till att ett helt nytt fönster öppnas, när du klickar på dem. 
 

Lättläst

Vissa av sidorna på webbplatsen finns även i en lättläst version. I dessa fall hittar du den lättlästa varianten av sidan i länkrutan "Mer information" på respektive informationssida.

Utskrifter

Bäst resultat vid utskrifter får du genom att använda länken "Skriv ut sidan", som finns längst ner på varje sida. Där finns också länken "Skapa pdf", genom vilken du kan spara den besökta sidan som en pdf-fil på din dator.  

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-08-04
Kontakta oss
  • 6. Kommunikation
  • 671 81 Arvika
  • Besöksadress Östra Esplanaden 5

  • Eva Österlind
  • Kommunikationsstrateg
  • Tfn 0570-816 00 vx