Öppet hus på dammbygget 4 maj

2019-04-30

Arvika kommun bjuder även i år in till öppet hus på dammbygget vid sundet mellan Kyrkviken och Glafsfjorden. Allmänheten och media hälsas hjärtligt välkomna lördagen den 4 maj kl 13-15. Det kommer finnas möjlighet att gå en guidad tur på bygget, att ställa frågor till oss som jobbar med översvämningsskyddet. Lokala entreprenörer visar upp maskinerna som används på bygget, och det blir en eftermiddag för hela familjen.

-Vi höll öppet hus även förra året och det blev en mycket uppskattad dag med över 200 besökare. Vi hoppas på lika fint väder i år och bunkrar upp med massor av bullar och kaffe! säger Elin Alsterhag, som tillsammans med sina kollegor på Teknik i Väst och entreprenören NRC Group, organiserar dagen.

Observera att infart endast är möjlig från Östra Sund.

Mer information finns på https://www.arvika.se/oversvamningsskydd.


Mer information:
Elin Alsterhag, chef teknisk stab, Teknik i Väst AB, tfn 0570-817 57, elin.alsterhag@arvika.se

Pressfoto (drönarbild över dammbygget från november 2018) kan du få via Elin. "Foto: NRC Group" ska anges vid användning.

Arvika kommun bygger översvämningsskydd för Arvika stad. Skyddet består av en huvuddamm i sundet mellan Kyrkviken och Glafsfjorden samt två spärrdammar på land. Spärrdammarna är redan färdigbyggda och huvuddammen beräknas vara färdig i början av år 2020. Följ gärna projektet på Instagram @arvikaoversvamningsskydd!

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-04-30
Kontakta oss