Lyssna på sidan Lyssna

Ny gemensam felanmälan för kommun och bolag

2017-04-20
Arvika kommun lanserar i dagarna sitt nya felanmälanssystem! Kommuninvånaren kan nu anmäla fel och brister i närmiljön på flera olika sätt och kan välja det som känns bekvämast – via det nya felanmälansnumret 76 40 40, via mobilen och gratisappen ”Felanmälan Arvika kommun” eller via ett webbformulär som finns på kommunens webbplats. Samma formulär kommer senare även att läggas in på kommunens officiella Facebooksida.

Oavsett på vilket sätt felanmälan kommer in till kommun och bolag, så läggs anmälan in i systemet och samtidigt kopplas varje ärende till en ansvarig handläggare som ska se till att problemet åtgärdas. Om den som felanmält väljer att få återkoppling på sin felanmälan – antingen via sms eller e-post – så får han eller hon en bekräftelse på att anmälan kommit fram, liksom när felet åtgärdats.

Den som anmäler via app eller formulär kan bifoga bilder/filer på felet och kan också se på en karta om någon annan kanske hunnit före med en felanmälan.

- Kommuninvånarna är våra ögon och öron, säger gatuchef Bo Koppfeldt, de upptäcker ofta bristerna före oss och vi är tacksamma när de hör av sig så att vi kan åtgärda så fort som möjligt.

De nya sätten att felanmäla gäller både kommunens och bolagens verksamheter – förutom för Arvika Fastighets AB:s hyresgäster som fortsätter att anmäla via sitt vanliga felanmälansnummer 818 88 eller via fastighetsbolagets webbplats. Hål i gatan, trasiga lekredskap, brunnar utan lock, överfulla papperskorgar – allt tas emot i det nya felanmälanssystemet.

- Den som vill anmäla ett akut fel – ett fel som skulle kunna innebära fara för liv eller egendom - ska alltid felanmäla via telefon 76 40 40, påpekar Bo. Telefonnumret går automatiskt över till SOS Alarm efter kontorstid och de kallar in någon i våra jourer.

Via systemet går det sen att få ut många olika typer av statistik för uppföljning och åtgärder. Handläggarna kan till exempel se om det är något område som ofta råkar ut för samma typ av fel.

- Med kommunens nya felanmälanssystem ger vi kommuninvånaren större möjligheter att snabbt nå fram till oss. Internt får vi en bättre överblick och snabbare åtgärdshantering – en kvalitetshöjning helt enkelt, säger Bo.

FAKTA

Felanmälanssystemet kommer från Infracontrol och används av många av Sveriges kommuner.

Gratisappen för felanmälan via mobil finns för iPhone, Android och Windows phone. Man hittar alla kommuners felanmälansappar på App Store, Google Play resp Windows Phone Store genom att söka på: felanmälan Arvika kommun.

Webbformuläret på kommunens webbplats: www.arvika.se/felanmalan

Mer information om infracontrol: www.infracontrol.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mer information: Gatuchef Bo Koppfeldt, tfn 0570-817 71, 070-191 88 59 (anträffbar från 24 april).

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-04-20
Kontakta oss