Lyssna på sidan Lyssna

Invigning av Arvika Biblioteks skaparverkstad

2019-02-19

Biblioteket bjuder in till festlig invigning måndag 25 februari kl 11 med kommunalrådet Peter Söderström och roboten Robyn Inmoov. Under sportlovsveckan är skaparverkstan öppen varje dag, måndag till lördag. Då kan man till exempel få prova VR, spela spel och pyssla – både analogt och digitalt, prova animation, 3D-penna, programmering och leka med våra robotar. Du kan också se hur en 3D-skrivare fungerar.

Arvika Bibliotek har alltid prioriterat barn och unga, verksamhet för de små barnen och deras familjer är väl utvecklad. Det läsfrämjande arbetet finns som en röd tråd från bebisbokprat till bokprat i år 7 och på loven finns mycket att göra på biblioteket för lediga skolbarn. Idag pratas mycket om litteracitet. Läsa och skriva är mycket mer än att läsa skriven text i en bok. Du bör kunna förhålla dig till olika medieformer vilket innebär att det läsfrämjande arbetet också måste ske på olika sätt. För att kunna ta aktiv del i dagens och framtidens samhälle och för att kunna vara med och påverka behövs stor kunskap kring digitala redskap. Dagens unga behöver kunna förstå hur teknik fungerar och kunna integrera dem i kreativa processer.

Som ett led i detta har Arvika Bibliotek sökt och fått medel till projekt Skaparverkstad.

Med skaparverkstan vill vi öppna upp biblioteket som kreativt rum för barn och unga med teknik i fokus.

Vi vill främja barn och ungas digitala delaktighet och uppmuntra dem till att bli aktiva producenter istället för enbart konsumenter. Vi vill nå nya målgrupper genom bredare verksamhet till barn och unga i åldern 6-16 år. Vi vill bidra till att dagens unga blir kompetenta och driftiga medborgare som på sikt kan bli de som utvecklar samhället.

Skaparverkstan kommer blanda teknik och traditionellt skapande och bygger på ungas medskapande.

Under våren kommer skaparverkstan fortsätta att utvecklas i samarbete med föreningslivet och vi kommer efterhand utöka och bredda verksamheten. Framförallt kommer vi jobba mer med att koppla berättelsen till tekniken.

Efter sportlovsveckan kommer skaparverkstan vara öppen varje vecka

måndag kl 15-17, för alla åldrar
onsdag kl 15-17, för alla åldrar
fredag kl 13-14, för 3-6 år samt 14-17 för högstadiet
lördag, ojämna veckor, kl 11-14 , för alla åldrar

Kontaktpersoner
Ulrika Svensson, bibliotekschef, tfn 0570-818 36
Karin Gustafsson, projektledare, tfn 070-253 91 82

Inbjudan bifogasPDF

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-02-20
Kontakta oss