Arvika deltar i krisberedskapsveckan

2019-05-02

Den 6-12 maj är det dags för den årliga nationella krisberedskapsveckan! Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris – och syftet med veckan är att vi ska lära oss hur vi påverkas av och hur vi kan förbereda oss för samhällskriser och höjd beredskap. Det är MSB tillsammans med Sveriges kommuner som står bakom kampanjveckan.

I Arvika är du till exempel välkommen till torget torgdagen den 13 maj kl 9-16 för att träffa säkerhetssamordnare Ida Andersson liksom Civilförsvarsförbundet. Du får bland annat se hur en krislåda ser ut, liksom den stora vattentanken som körs ut när dricksvattenförsörjningen fallerar. Om du har frågor och funderingar kring kommunens eller din egen krisberedskap kan du passa på att ställa dem!

Missa inte heller föreläsningen på Arvika Bibliotek onsdagen den 8 maj med start kl 18.00! Säkerhetssamordare Elsa Johnsson berättar då bland annat om kommunikation vid en kris - hur når vi varandra och hur får man information? Elsa svarar på alla dina frågor kring krisberedskap. Du kan också passa på att se bibliotekets uställning på "kristemat".

Du kan förstås följa krisberedskapsveckan både på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster - använd gärna hastaggen #krisberedskapsveckan.

- Svensk krisberedskap bygger på att alla tar ett gemensamt ansvar för vårt land, vår egen och anhörigas säkerhet. Det egna ansvaret innebär att du bör vara förberedd på att klara de omedelbara behov som kan uppstå. Och det kan vi, bara vi tänker efter före, säger Elsa.


Mer information:
Elsa Johnsson, säkerhetssamordnare Arvika kommun, tfn 0570-827 70, 070-190 31 24 (ej anträffbar vecka 18)

Ida Andersson, säkerhetssamordnare Arvika kommun, tfn 0570-814 77, 070-103 02 44

MSB:s webbplats om krisberedskapsveckanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

tidningar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-05-02
Kontakta oss