Vissa restriktioner lyfts 1 juni

Det går åt rätt håll i Värmland, bara vi kan "hålla i" ett tag till. Smittspridningen minskar visserligen i de flesta värmlandskommunerna, men är fortfarande hög och sjukvården är hårt belastad.

Samhället öppnar nu upp lite försiktigt i olika steg. Från den 1 juni gäller till exempel nya gränser för maxantal publik vid olika typer av offentliga tillställningar och evenemang, restauranger får hålla öppet till 22.30 och barn och vuxna kan delta i tävlingar, matcher och liknande. Länsstyrelsen i Värmland upphäver samtidigt sitt förbud att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med anvisad sittplats för fler än 8 deltagare.

Folkhälsomyndigheten avråder fortfarande från fester, middagar och andra privata sociala träffar med personer utanför ens mindre krets. Uthyrning av lokaler för privata fester med fler än åtta personer är fortfarande inte tillåtet.

Även rekommendationerna vid inresa i Sverige Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anpassas från 1 juni.

Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. har mer information om de nya anpassningarna, både de som träder i kraft den 1 juni och de som planeras lite senare i sommar.

Folkhälsomyndighetens råd är att fortsätta att hålla avstånd, arbeta hemifrån och stanna hemma om man är sjuk. Att tacka ja till vaccinering är också viktigt för att restriktionerna ska kunna lyftas undan för undan.

Anpassningar i Arvika kommun

De förändringar som görs i Arvika kommuns verksamheter och bolag, efter hand som lättnader kommer kring restriktionerna, publiceras löpande på webbsidan "Stängda och anpassade verksamheter". Från den 1 juni öppnar exempelvis Sporthallen, Strandhallen och Viks idrottsplats. Simhallen är dock fortsatt stängd för spontana badgäster.

Även Norge anpassar

Även Norge anpassar sina restriktioner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i olika steg. Steg två (trinn två) gäller från 27 maj med förändringar bland annat för resor. Norges plan för återgång Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns på regeringens webbsida.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-05-31