2020-04-29

Vi firar en annorlunda student och skolavslutning

I år kommer firandet av student och skolavslutning att bli annorlunda. Istället för att samlas och fira måste vi tänka på att skydda varandra från smittspridning.

Studentfirandet

Studentfirandet i Arvika kommer bli annorlunda, men vi hoppas kunna göra den så högtidlig och minnesvärd det går med tanke på omständigheterna. Studenterna på Solberga och Taserud kommer att springa ut klassvis och få mötas av två närstående var.

På Solbergagymnasiet springer klasserna ut en i taget enligt ett schema. Skolgården (parkeringen) kommer att spärras av så att endast två närstående per elev får vistas inom området vid tidpunkten då eleverna springer ut.

På Taserudsgymansiet kommer klasserna också att släppas ut klassvis, men ur olika ingångar vid 2 olika tillfällen. Även på Taserud får eleverna mötas av två närstående per elev.

Vanligtvis brukar studenternas utspring vara ett festligt tillfälle där studenterna möts av sina närstående och vänner, men i år kommer det inte kunna bli så. Vi måste följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och ber alla att respektera dessa anvisningar. Exakta tider och scheman för utsläpp kommer inom kort.

Den 28/4 beslöt Folkhälsomyndigheten att större ceremonier, samlingar, eller parader för hela skolan ska inte hållas, och skolklasser på lastbilsflak får inte förekomma. Transportstyrelsen kommer att få nya direktiv så att Polisen kan ingripa om någon bryter mot reglerna för detta.

Skolavslutningar

Alla skolavslutningar i grundskolan kommer anpassas efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att det blir firande klassvis utan vårdnadshavare. Varje skola kommer göra sitt yttersta för att skolavslutningarna kommer bli festliga trots allt.

För gymnasieskolorna årskurs 1 och 2 kommer skolavslutningarna att ske digitalt.

studentmössa

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2020-04-29