Lyssna på sidan Lyssna
2019-02-11

Var med och håll rent!

Från 6 februari är anmälningen öppen till "Vi Håller Rent"! ”Vi Håller Rent” är en nationell kampanj mot nedskräpning som Arvika kommun deltar i varje år. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2018 deltog 676 366 hjältar runt om i landet!

Var med du också i kampen mot skräpet! Anmäl er på www.hsr.se/vihållerrentlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.

Renhållningen, Teknik i Väst AB, kommer att köra ut materialet till de anmälda skolorna under vecka 18. Skräpplockningen får utföras när det passar, men fördel är om det utförs under vecka 19. Vi planerar även för en aktivitet fredagen den 10 maj – mer information kommer längre fram.

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshoplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster från och med 6 februari. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Ni tar själva hand om det skräp ni samlat in. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast och kom gärna till Mossebergs avfallsanläggning om möjlighet finns. Renhållningen erbjuder extra hämtning gratis på skolorna vid behov.

"Vi Håller Rent" är också ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion.

Vid frågor om "Vi Håller Rent," kontakta Elin Staxhammar på tfn 0570-76 40 86.

logo Vi håller rent

Sidansvarig:

Elin Staxhammar

Sidan uppdaterad: 2019-02-11