2021-03-30

Vad gör din tonåring under påsk?

När det kommer till tonåringar och alkohol kan du som förälder verkligen göra skillnad. Tro inget annat. Du kan visa att du bryr dig om ditt barn, lyssna och vara tydlig med vad tycker om saker och ting. För tonåringar bryr sig om vad deras föräldrar säger – trots att det inte alltid verkar så.

Se filmen "Du och din tonåring",länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där socialtjänsten, polisen och hälsoutvecklare pratar om vilken viktig roll du som förälder har för din tonåring.

Vuxna på stan

Svenska kyrkan fältar under påskafton:
Marie Mattsson och Sofie Fransson nås på telefonnummer 0570-72 82 23.

Vi uppmanar även föräldrar/vuxna att bege sig ut och fälta!

Vad gör polisen?

Polisen arbetar inte emot ungdomar, utan mot brott, sånt som stör den allmänna ordningen och för att öka tryggheten. Därför önskar polisen tips och kontakt med dig som vuxen. Vid misstanke om langning eller annat, ring polisens telefon 114 14 och be att få lämna tips.

Polisen kontaktar vårdnadshavare till de ungdomar (yngre än 18) som påträffas i samband med alkohol, även om de själva inte bär på alkohol eller är berusade. Förälder till barn under 18 år, blir uppmanade att hämta sitt barn på polisstationen eller vid kontakt med socialtjänsten. Polisen kontaktar även Socialtjänsten.

svartvit bild på tonåringar som festar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-03-30