Vad gör din tonåring på Valborg?

Valborgsmässoafton närmar sig - en av de "riskhelger" då många ungdomar gör sin alkoholdebut. Hur ska man tänka som förälder? Du får tips i filmen "Orolig för tonåringens utekväll Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.".

På grund av smittspridningen av covid-19 behöver både ungdomar och vuxna också tänka till inför Valborgsfirandet - det är viktigt att undvika fester och hålla avståndet till andra människor även utomhus.

Mer information för dig som tonårsförälder finns på på www.tonårsparlören.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., www.iq.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och www.tänkom.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakter Valborgsmässoafton

"Fältare"

Svenska kyrkan fältar under Valborg och nås på 0570-72 82 21, 72 82 25.

Vad gör polisen?

Polisen arbetar inte emot ungdomar, utan mot brott, sånt som stör den allmänna ordningen och för att öka tryggheten. Därför önskar polisen få tips och att du som vuxen kontaktar och pratar med polisen.

Polisen kontaktar föräldrar till de ungdomar som påträffas i samband med alkohol, även om de själva inte bär på alkohol eller är berusade, utan ha uppnått rätt ålder. Föräldrar till barn under 18 år, blir uppmanade att hämta sitt barn på polisstation. Polisen kontaktar även socialtjänsten.

Vid misstanke om langning, ring polisens telefon 114 14 och be att få lämna tips.

hamnfest

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-04-27