Vaccinering för allmänheten startar

Region Värmland meddelar att fas 4 av vaccineringen mot covid -19 nu startar, det vill säga för personer som är 18-59 år. Inom Region Värmland kommer tidsbokningen att öppna för en åldersgrupp i taget utifrån ett schema:

Vecka 18: Tidsbokningen öppnar för personer som är 55-59 år.
Vecka 20: Tidsbokningen öppnar för personer som är 50-54 år.
Vecka 23 (preliminärt): Tidsbokningen öppnar för personer som är 45-49 år.

Planeringen för åldergrupperna 18-44 år är ännu inte klar utan beror på vaccinleveranserna. Du hittar alltid aktuell tidplan på webbplatsen 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Det är viktigt att du fortsätter att följa de allmänna råden, även när du är vaccinerad. Följ råden så länge de gäller.

Vaccineringen är gratis. Var uppmärksam på att bedrägeriförsök förekommer, exempelvis personer som säger sig vilja boka in vaccinationstid åt dig eller ta betalt för vaccinering. Lämna aldrig ut kontouppgifter och använd inte ditt bank-id - lägg på luren. 1177 Vårdguiden på telefon ber dig aldrig att identifiera dig med e-legitimation i samtal om vaccination mot covid-19.

Information om hur du bokar din vaccinationstid och om annat som du vill veta i samband med vaccinationen finns på 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Informationsblad om hur man bokar vaccinationstid finns också på arabiska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., dari Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och engelska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Även hälsodeklarationen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som du ska ha med dig finns på många olika språk. Faktablad på andra språk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-05-03