Lyssna på sidan Lyssna
2019-10-25

Två yrkesutbildningar på ANC 2020

I januari 2020 startar två yrkesutbildningar på Arvika Näringslivscentrum; vård och omsorgsutbildning samt lärlingsutbildning som kock. Båda utbildningarna beräknas vara slutförda våren 2021.

Utbildning i vård och omsorg har funnits länge vid Arvika Näringslivscentrum. Utbildningen består av nationella kurser i ett yrkespaket (1500 poäng) framtaget av Skolverket för att du ska kunna arbeta bland annat som undersköterska i kommun och region.

Lärlingsutbildningen som kock är en ny satsning som startar under förutsättning att statsbidrag beviljas. Det är en utbildning för dig som gillar att jobba i ett kreativt yrke med högt tempo och varierande arbetsuppgifter.

Att gå en lärlingsutbildning inom den kommunala vuxenutbildningen innebär utbildning på en arbetsplats – minst 70 procent av tiden arbetar man praktiskt. Då följer man handledarens arbetstider vilket innebär dag-, kvällstid och helger. Övrig tid teoretiska studer på Arvika Näringslivscentrum.

Här ingår gymnasiekurser omfattande 1 400 gymnasiepoäng, samma kurser som ingår på Restaurang- och livsmedelsprogrammet för arbete med matlagning i offentlig eller privat restaurangverksamhet.

Du hittar mer information om de båda utbildningarna på https://aanc.se/yrkesvuxutbildningar-start-varen-2020/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ANC

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-10-25