2021-02-18

Sök drömsommarjobbet 2021!

Drömsommarjobbet erbjuder dig som är ung en möjlighet att testa hur det är att jobba inom kulturområdet. Under fyra sommarveckor får du arbeta tillsammans med en professionell handledare inom inriktningarna dans, film, klassisk musik, skrivande eller stickning. Drömsommarjobbet ger dig en härlig erfarenhet som får dig att växa som person, ger klirr i kassan och dessutom passar finfint i CV:n.

Du som bor i Värmland och går ur grundskolans årskurs 9 eller årskurs 1 eller 2 på gymnasiet kan ansöka om plats på Drömsommarjobbet.

Sommarjobbet pågår under perioden 14 juni - 9 juli och arbetstiden är sex timmar per dag med en ersättning på 70 kr/tim (inklusive semesterersättning).

Ambitionen är att genomföra så stor del som möjligt av arbetet tillsammans med handledare och övriga deltagare i gemensamma utrymmen. Av smittskyddsskäl kan dock del av arbetet komma att bedrivas on-line på distans.

Inriktningen "Stickning" är förlagd till Arvika, medan övriga aktiviteter genomförs i Karlstad. Att slöjden - i år stickning - kommer att finnas i Arvika är ett logiskt val med tanke på konsthantverkstraditionerna i området och möjligheterna att samverka med nu verksamma professionella aktörer i kommunen - och inte minst det faktum att Arvika konsthantverk firar 100 år 2022.

Ansök senast den 21 mars på www.regionvarmland.se/dromsommarjobbetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster! Där finns också mer information.

Drömsommarjobbet 2021 arrangeras av Region Värmland och Wermland Opera med stöd av Arvika kommun, Karlstads kommun och Kulturrådet.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-02-18