2021-03-26

Ritz fönsterutställning - vinn påskägg!

Under påsken kan du njuta av Ritz fönsterutställning med Lars Carlssons påskbilder - och dessutom vara med i en tävling där du kan vinna påskägg fyllt med godsaker!

Påsken förknippas oftast med vårens friska färger och söta goda saker och för många av oss i Arvika, också med traditionella påskbilder målade av Lars Carlsson.

I år blir det fönsterutställning i Ritz Foajé med bilder i urval från den stora donation av verk kommunen tillägnades av bildkonstnären Lars Carlsson i början av 2000.

Utställningen är öppen 27 mars-12 april. Tävlingen avslutas den 7 april.


Var med i tävlingen!

Tävlingen går ut på att sätta ord på Lars Carlssons påskbilder. Så sätt igång! Inspireras och hitta på bästa rimmet, dikten eller en liten berättelse till en eller kanske flera av de numrerade bilder i utställningen. Skriv ned din text direkt på en lapp, märk texten med bildens nummer, skriv namn och kontaktuppgifter (gärna ålder och telefonnummer samt mailadress) och lägg den i anvisad ”påsklåda”, i Ritz brevlåda alternativt via e-post till ritz@arvika.se. Pennor och papper finns vid entrén. Men tänk på avstånd och att ta hänsyn till eventuellt pågående vaccinering på Ritz.

”Påsklådan” tas in varje kväll. Utanför kontorstid och under påskhelgen kan du lämna ditt bidrag i Ritz brevlåda vid kontorsingång Hamngatan, eller via e-post.

Sista dagen för bidrag är onsdag 7 april. Vi kommer att välja ut några kluriga textlekfulla vinnare. Vinnare av påskägg meddelas via telefon eller e-post.

Texterna kommer sedan sättas vid varje bild som de hör till. De kan ses på och synas i utställningen, Facebook och Instagram. Lycka till!

Om Lars Carlssons bilder

Lars Carlssons bilder, som är efterfrågade både till jul och påsk, ger glädje för många med humor och detaljrikedom i olika teman. De ger också en fin skildring av äldre miljöer och traditioner i form av motiv för kort och bonader, färgrikt målade i täckande vattenfärger. Påskbildernas kycklingar, påskkäringar och gubbar, påskflickor och påskpojkar, harar, ägg, blommor och roliga situationer kan inspirera till roliga texter och rim.

påskkort

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-03-26