Restriktioner anpassas 1 juli

Den 28 juni upphörde de särskilda coronarestriktionerna för Värmland att gälla och Värmland följer nu Folkhälsomyndighetens nivåanpassningar av smittskyddsåtgärder. Anpassningarna för nivå 2 gäller från den 1 juli. Då får fler personer delta i allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, reglering av öppettider för serveringsställen tas bort och begränsning av utomhussällskap på serveringsställen försvinner också.

Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns mer information om vad som gäller från 1 juli.

Folkhälsomyndigheten poängterar att det är fortsatt lika viktigt att att följa de allmänna råden fram till dess att fler hunnit vaccinera sig - som att stanna hemma och testa sig vid symptom, hålla avstånd och undvika trängsel. Detta gäller även dig som vaccinerat dig.

Vaccinationen i Värmland har nu nått fram till åldersgruppen 18 år och äldre. Mer information kring vaccination finns på Region Värmlands webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Mer information om Smittskydd Värmlands beslut att inte förlänga restriktionerna finns i pressmeddelandet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 28 juni.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-06-29