Provtagningsstationen i Arvika flyttar

Fredagen den 28 maj flyttar provtagningsstationen för allmänhetens egenprovtagning för covid-19. Fram till och med torsdag finns den vid Parkhallen. På fredag flyttas provtagningsstationen till ishallen vid Viks idrottsplats. På grund av flytten finns inga tider för egenprovtagning på förmiddagen. Stationen vid ishallen öppnar fredag klockan 13.

Det är viktigt att boka provtagning så snart som möjligt efter första symtom som kan vara tecken på covid-19. Bokning av egenprovtagning gör du via e-tjänsterna på webbplatsen 1177.se. För inloggning krävs giltig e-legitimation. Egenprovtagning kan användas för alla från 6 års ålder. Vårdnadshavare bokar för barn i åldern 6–12 år medan alla som fyllt 13 år behöver egen e-legitimation för att boka provtagning.

Det finns tre erbjudanden för egenprovtagning: provtagning i bil på provtagningsstation, uthämtning på apotek av ett friskt ombud och hemleverans.

Den som inte har e-legitimation och därför inte kan boka egenprovtagning kontaktar sin vårdcentral för provtagning.

Mer information om provtagning för covid-19 finns på webbplatsen 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-05-26