När jag inte längre är med ...

Den 8 november startar en kostnadsfri studiecirkel som vänder sig till dig som är nära anhörig till vuxen med funktionsnedsättning; "När jag inte längre är med - förberedelser och funderingar inför framtiden".

”Vad gör vi och vad kan vi göra av förberedelse inför vårt eget åldrande? Vi behöver en plan, en framkomlig väg som vi kan hålla oss till. Jag tänker att det går att ordna en kurs eller cirkel för att lägga upp en process över tid som håller. Om någon anhörig, god vän, släkting eller helt utomstående är tänkbar att bli den där osynliga handen som vi äldre föräldrar nästan alltid är, behöver vi själva formulera det vi gör.”

Studiecirkeln kan vara ett sätt för dig som anhörig att närma dig frågan om framtiden och att få samtala med andra i liknande situation.

Studiecirkeln ger också kunskap och information samt möjlighet att ge en bild av din anhöriga som känns viktig att förmedla till omgivningen i syfte att din anhöriga ska bli bemött med förståelse och värme.

Tid, plats och anmälan

Tid: Nio måndagar med start den 8 november kl 14.30-16.30. Resterande datum för träffarna är den 15, 22 och 29 november, den 10, 17, 24 och 31 januari samt den 7 februari.

Plats: Anhörigcentrum, Östra Esplanaden 20, 671 81 Arvika.

Föreläsare: Magnus Hyltefors.

Anmälan: anna.elgh@sv.se, 0570-71 12 29 eller via sv.se/arvika Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. senast den 1 november

Studiecirkeln är kostnadsfri. Vi bjuder på fika.

Verksamheten sker i samarbete med Vänner för livet, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF och Suicide Zero med stöd av Allmänna Arvsfonden

tänt ljus i kupade händer

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-10-25