Minnebergsskolan - testmiljö för IoT

I nyöppnade Minnebergsskolan finns elevernas trygghet och välbefinnande inbyggd i arkitekturen för att tillgodose varje individs behov. Det pågår också en tvåårig satsning för att undersöka hur IoT-teknik kan främja elevhälsan, där skolan blir en testmiljö. Projektet är ett samarbete mellan Arvika kommun, DigitalWell Arena, Karlstads universitet och Scaaler IoT Labs. Projektet finansieras av Vinnova.

Det kan både handla om test av nya tjänster och produkter, eller befintlig teknik som tillämpas på nya sätt. Det kan exempelvis handla om buller, temperatur eller luftkvalitet i skolan och resultatet av dessa sammantaget kan ge nya insikter om elevhälsan.

Vill du utveckla eller testa din idé?

Har du en IoT-lösning som kan bidra till en bättre skolmiljö? Vi söker samarbete med dig som har en tjänst eller produkt som kan bidra till att förbättra elevernas och personalens hälsa, välmående och i förlängningen även studieresultatet.

Vi bedömer genomförbarhet, säkerhet och nytta för alla inskickade förslag. Om vi bedömer att din idé är intressant för projektet tar vi en fördjupad kontakt.

Mer information om projektet och länk till att anmäl intresse för att genomföra test finns på webbplatsen. Öppnas i nytt fönster.

fasadbild på minnebergskolan

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-10-04