Minneberg enda svenska finalisten

Minnebergsskolan i Arvika är som enda svenska finalist uttagen till det nya europeiska Bauhaus-priset 2022. Över 1 100 internationella förslag har lämnats in, 52 har gått vidare. Skolan svarar mot EU-kommissionens ambition att skapa vackra, hållbara och inkluderande platser.

Skolan är utformad av Brunnberg & Forshed Arkitektkontor i nära samarbete med Arvika kommun, skolledning, personal, elever och stadens invånare. Arkitekturen bygger på aktuell forskning inom pedagogik, sociologi och psykologi. En specialist på lärmiljöer har varit knuten till projektet.

Vinnarna av Bauhaus-priser utses dels av en jury dels i en omröstning för allmänheten som pågår till den 16 maj. Bauhausinitiativet uttrycker EU:s ambition att skapa vackra, hållbara och inkluderande platser, produkter och levnadssätt. Det lanserades av EU-kommissionen i januari 2021.

Mer information

Home | NEW EUROPEAN BAUHAUS (new-european-bauhaus.eu) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Minnebergsskolan tävlar i kategori 2 existerande genomförda exempel.

Film om Minnebergsskolan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer om projektet Minnebergsskolan i Arvika | Brunnberg & Forshed Arkitektkontor (brunnbergoforshed.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

NEB (Bauhausinitiativet) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Minnebergsskolan

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-05-09