Lämna ditt avtryck till eftervärlden

Vill du bli en del av den nya skulpturen på torget? Ett nytt konstverk kommer snart att växa fram vid Arvikas mest centrala mötesplats - torget - och vi vill bjuda in dig att medverka.

Konstnären Ingrid Falk, som fått uppdraget att skapa det nya konstverket, skulpturen ”Händelser vid torget”, arbetar nu i en process där vi Arvikabor är inbjudna att delta.

Skulpturen, som Ingrid arbetar med i sin ateljé i Stockholm, kommer att kunna upplevas och kännas på i form av en skrivande hand gjuten i betong. Handen ska omgärdas av och kompletteras av plattor infällda i marken i vilka citat, minnen, berättelser, ord, tankar, strofer, texter och symboler, etsas in och blir en del av verket.

Torget är allas!

Där har många upplevelser och händelser ägt rum under åren, både historiskt sett och närmare i tid. Vad betyder torget för dig? Dina minnen, tankar och ord kring det du upplevt, alla händelser vid torget, är värdefulla och viktiga. Har du sett och hört något på torget en sen natt eller en tidig morgon? Har du dansat kring granen? Badat fötterna i fontänbassängen? Har du hört torgförsäljarnas berättelser? Har du berättat en hemlighet för Fågelmannen eller kanske suttit i hans hand? Vad har han egentligen fått se och höra under alla år han legat där och spejat ut över torget. Har du stämt träff med någon speciell på torget? Eller fått din första kyss här? Vad tycker du bara måste finnas med i konstverket? Eller känner du någon som har mycket att berätta om torget?

Dina eller andras berättelser, citat, musikaliska strofer, dikter, minnen från förr, nya upplevelser eller tankar, som kan uttryckas i ord eller symboler i någon form är alla välkomna!

På grund av pandemin kan vi inte göra denna kreativa process så omfattande som vi hade önskat med många medverkande i workshops, men kommer att ta emot alla bidrag som skickas in till en urvalsprocess tillsammans med konstnären. Ett antal förslag väljs sedan ut för att bli en del av skulpturen "Händelser vid torget" och göra det till ett konstverk som Arvikaborna själva varit med om att skapa med sitt engagemang.

Låt tankarna och idéerna flöda!

Ditt bidrag behöver vi ha senast den 10 juni.

Lämna in det på det sätt som passar dig bäst:

Epost: konst.torget@arvika.se
Posta brev: Arvika kommun, 51.Ritz, 671 81 Arvika (märk kuvertet "Konst Torget")
Eller lägg en lapp i Ritz brevlåda vid personalingången på Hamngatan 12.

skiss på statyhanden vid torget
skiss på statyhanden vid torget

Skisser och foton: Ingrid Falk.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-05-06