Ingestrand vässar inför säsongen

På Ingestrands camping är man i slutspurten med förberedelserna inför sommarsäsongen och det fejas, putsas och renoveras. Det mest görs av Ingestrandspersonalen själva. Av bokningarna att döma kommer säsongen att bli livligare än coronaåret 2020 och mycket är redan bokat i de utländska gästernas favoritmånader augusti och september.

Allt är snart klart för att ta emot sommarens gäster. Exteriören på de populära självhushållsstugorna har fräschats upp med färg och nya fönster- och dörrfoder. Stugorna har fått ny interiör och sovloften har byggts om för att kännas mindre ”vindsaktiga”.

Flertalet byggnader - som TV-stugan med en nyskapad bokbytar- och läshörna, reception/butik och servicebyggnader - har också fått en översyn med målning och annat. Den servicebyggnad som brandskadades 2019 nyöppnade i höstas och innehåller nu bland annat handikappanpassade toaletter och duschar och familjerum.

Glampingstugor för lyxigare boende

Glamping är ett nytt koncept i campingvärlden som Ingestrands camping nappat på. Det innebär egentligen lite lyxigare boende i tält, men på Ingestrand har man istället gjort om två av stugorna med enklare standard till ”glampingstugor”.

- Det betyder att man bland annat får skönare sängar, en avancerad kaffeautomat, möjlighet att boka till ett frukostpaket, förklarar campingchef Vivi Appelqvist. Vi har samtidigt målat och fräschat upp i de två stugorna och till exempel ersatt de gamla plastmattorna med trägolv. Slår försöket väl ut så finns det planer på att fortsätta att renovera de enklare stugorna till glampingstugor.

För dagens gäster är ett snabbt wifi-nätet minst lika viktigt som själva boendet och nätet på campingen har också setts över och förstärkts med en ny accesspunkt.

Fler grillplatser i området

Campingen har också blivit ljusare sen en mängd träd gallrats bort i kärnområdet under vintern. Många av dem var björkar som blivit för gamla och börjat ruttna inifrån kärnan. Gallringsprojektet fortsätter kommande vinter och ger inte bara ljus och luft och bättre utsikt, utan också större ytor för campingen.

Det satsas stort på grillplatser i området, dels får camping tillskott av en nybyggd grillplats inne på området, dels två grillplatser med bänkbord i området mellan campingen och badplatsen Ingestrand. Den ena av dessa blir extra tillgänglig med väg ända fram.

Campingens egna båtar har äntligen fått sex egna förtöjningsplatser genom y-bommar vid bryggan. Fundamentet på den gamla bryggan nedanför den tidigare restaurangen har också blivit renoverad, men är ännu inte i skick för att ta emot båtgäster.

- Vi hoppas att den ska kunna bli en gästbrygga så småningom, men än så länge är inget klart kring detta, säger Vivi. Vi besöks av mycket båtfolk som idag saknar möjligheter att kunna lägga till vid Ingestrand.

Ta en tur på en SUP

Som förstärkning till båtlivet kanske de nya SUP:arna kan räknas, det vill säga Stand-up Padel Boards eller översatt till svenska; surfingbrädor med paddel där man tar sig fram stående. SUP:arna är ett samarbete med Arvika Kanot- och Turistcenter som i sommar erbjuder besökarna både kajak och SUP:ar. Minigolfbanan på Ingestrand lockar samtidigt med nyrenoverade banor. Genom Arvika cykelklubb finns nyanlagda mountainbikeslingor med olika svårighetsgrad i området.

- Ingestrandsområdet är ett fantastiskt område som vi tillsammans försöker stärka och utveckla, säger Vivi. Det finns härliga vandringsstigar och motionsspår och det är ett område som är till för alla Arvikabor, inte bara campinggäster eller turister. Det är lätt att ta sig hit med buss, cykel eller tåget Färdinand som kommer att ha två dagliga turer hit i sommar. Det finns en jättefin cykelled hit ut från Arvika och Ingestrandsbadet ska dessutom få nya cykelställ.

Tidvis kan det vara svårt att hitta bilparkering på Ingestrand, men en översyn av parkeringsytor pågår inför nästa år.

- Det finns också möjlighet att fråga på campingen om det finns någon plats att ställa bilen, säger Vivi, men understryker att det är viktigt att man frågar innan man ställer ifrån sig bilen.

arbetsmaskiner på Ingestrand med sjön i bakgrunden

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-05-26