Covidbevis underlättar vid resor

Från den 1 juli kan du få ett Covidbevis via e-tjänsten Covidbevis.se. EU:s digitala Covidbevis är ett dokument – digitalt eller på papper – som visar att du har fått vaccin mot covid-19, att du har testat negativt eller har tillfrisknat från covid-19.

Mer information om hur du gör för att få ditt digitala covidbevis finns hos e-hälsomyndigheten Länk till annan webbplats..

Den som saknar, eller inte kan använda, en e-legitimation och vill ha ett vaccinationsbevis kan få sitt Covidbevis på vaccination hemskickat till sin folkbokföringsadress. Blankett för samtycke finns på E-hälsomyndighetens webbplats. Du kan också nå myndigheten på telefon 010-458 62 00 (växel) eller 0771-766 200 (kundtjänst).

Syftet med covidbeviset är att underlätta resande inom EU, men reglerna för inresa skiljer sig en del bland länderna och varierar också över tid. Du måste därför alltid själv kontrollera så att du uppfyller kraven för att få resa in. Information om inreseregler för olika länder finns på Utrikesdepartementets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Folkhälsomyndighetens rekommendationer kring resor, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. bland annat vid inresa till Sverige, finns på myndighetens webbplats. Se gärna Folkhälsomyndighetens film om covidbeviset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-07-01