Lyssna på sidan Lyssna
2019-08-22

Beläggningsarbeten vid torget

Under hösten 2019 kommer gatubeläggningen att rivas upp och ersättas med ny ytbeläggning på Storgatan, Västra och Södra Torggatan i Arvika. Västra Torggatan kommer även att få en ny dragning. Belysning, planteringar och rännstensbrunnar ska också göras vid.

Arbetena påbörjas den 2 september (med start på Storgatan och den övre delen av Västra Torggatan) och avslutas för året i slutet av november.

Under våren 2020 kommer sedan beläggningen på torget att göras vid, för att förbättra framkomligheten för barnvagnar, rullstolar och likande. Trappsteget i södra kanten av Fågelmannen ska samtidigt byggas om till en ramp och fontänernas rörsystem renoveras. Utöver det så ska det bli nya parkbänkar och cykelställ på torgområdet.

Arbetena kommer tidvis att innebära avspärrningar och omdirigering av trafik, men kommer inte att hindra dig från att nå boende, butiker och andra verksamheter vid de aktuella gatorna.

Mer information finns i pdf-kartanPDF och du kan också vända dig med frågor till projektledaren Christian Hasselberg, Teknik i Väst AB, tfn 0570-76 40 97.

asfaltvält

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2019-08-22