Ansökan om grundskolebiljett öppnar

Inför läsåret 21/22 ska du som vårdnadshavare från och med 9 augusti, för elever som åker linjetrafik/tåg, ansöka om en grundskolebiljett via "Mina sidor" på Värmlandstrafiks webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. När du ansöker kan du välja om du vill ha ett plastkort (delas ut på skolan) eller biljetten i en app i mobiltelefonen. Grundskolebiljetten börjar gälla 15 augusti.

I appen finns också tidtabeller, information kring störningar och en realtidskarta, där du kan se var bussen befinner sig.

Vårdnadshavare till elev i förskoleklass - årskurs 3 som har ansökt om skolskjuts och får eller har fått information i beslutet att elev ska åka linjetrafik måste ansöka om grundskolebiljett (fysisk eller digital) enligt ovan..

Vårdnadshavare till elev i årskurs 4-6 där elev tidigare fått skolpass måste ansöka om grundskolebiljett enligt ovan.

Vårdnadshavare till elev på högstadiet som har mer än 5 km mellan bostad och skola måste ansöka om sin grundskolebiljett enligt ovan.

Endast elever som åker med linjetrafik behöver ansöka om grundskolebiljett. Linjetrafik är de bussar och tåg som går enligt Värmlandstrafiks fastställda tidtabell, också kallat kollektivtrafik. De elever som åker med skolbussar, det vill säga kommunens upphandlade turer som går direkt till och från respektive skola, behöver inte ansöka om grundskolebiljett.

Mer information om skolskjuts finns på webbplatsen. Öppnas i nytt fönster.

kille visar digital biljett för bussschafför

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2021-08-11