Flytta hit

Flyttkartong och nyckel

Så roligt att du funderar på att flytta hit! Vi känner att Arvika har dragningskraft på många sätt - ett livskraftigt näringsliv, god tillgång på duktigt yrkesfolk, ett rikt utbud av kultur med starka historiska rötter, närheten till natur och service och ett starkt föreningsliv bland annat.

Information på NyKommun

På webbplatsen NyKommun har vi samlat mycket material för dig som funderar på att flytta till Arvika kommun.

Information på webbplatsen arvika.se

Det finns mycket information på kommunens webbplats för dig som är intresserad av att flytta hit - om lediga kommunala jobb, boende, barnomsorg, skola, kommunikationer, föreningar, fritid och mycket annat.

Använd gärna sökfunktionen för att hitta det du söker - och kontakta den som är sidansvarig inom de olika områdena för att få mer information. Om du är företagare tar Näringslivslotsen hand om alla dina frågor och funderingar.

Du kan också läsa tidningen Nyinflyttad via kommunens webbplats för att få veta mer om Arvika kommun.

 

Inflyttare från annat land

Du som vill flytta hit från ett annat land kan få mer information via Migrationsverket. Även Skatteverket kan ge praktisk information om vad som gäller bland annat kring flyttanmälan. För den som flyttar mellan de nordiska länderna finns en nordisk informationstjänst; Norden. Grensetjänsten är ett norskt-svenskt samarbete, som ger svar på frågor kring vilka regler som gäller i Sverige och Norge, både för gränspendlare och företagare.

Arbetsförmedlingen kan ge information om lediga jobb i området.

Titta på filmerna om Arvika och om Värmland!

Arvikafilmen finns på både svenska och engelska. Fler filmer om Värmland på svenska och engelska finns på Region Värmlands YouTubesida.

Filmen om Arvika Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (svenska)

Filmen om Arvika Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (engelska)

Filmen om Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fler filmer om Värmland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (svenska och engelska)

Beställ material

Beställ gärna mer information via formuläret nedan om du är nyfiken.

Du kan också beställa Arvika Turistguide och Arvika besökskarta via Arvika Turistbyrås beställningsformulär.

Är du nyinflyttad kan du beställa ett litet nyinflyttningspaket från kommunen, som innehåller Arvika besökskarta och annan kommuninformation. Om du flyttar hit får du inom någon vecka även tidningen "Nyinflyttad" i din postlåda.

Beställningsformulär

De personuppgifter (namn, adress, telefonnummer och e-post etc) som du lämnar i samband med din beställning sparas bara så länge som krävs för att kunna göra utskicket. Mer information om Arvika kommuns hantering av personuppgifter finns på webbplatsen.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2022-10-03