Lyssna på sidan Lyssna

Arvika Fastighets AB

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning


Arvika Fastighets AB är ett kommunalt bolag som äger och förvaltar cirka 180 000 kvadratmeter lokaler och 3000 bostäder runt om i Arvika Kommun. Sammanlagt är vi cirka 150 anställda som arbetar på Arvika Fastighets AB som har till uppgift att förvalta och underhålla Arvika kommuns fastigheter och bostäder.

Som medarbetare inom Arvika Fastighets AB värdesätter vi professionalism, delaktighet och engagemang. Vi strävar också efter att ta tillvara de kvaliteter som jämställdhet och mångfald tillför arbetslivet.

Arbetsuppgifter


Arvika Fastighets AB söker nu en driven energitekniker till avdelning Teknisk stab. Är du en engagerad projektledare med erfarenhet av att driva energi- och installationsfrågor kan detta vara ett jobb för dig!

I rollen som projektledare med inriktning energi arbetar du med vår underhållsplan och i det övergripande arbetet med att optimera energiförbrukningen i fastighetsbeståndet. Du planerar, samordnar och leder energiprojekt och utredningar av underhållsbehov i nära samarbete med Teknisk stab och bolagets förvaltare men med eget ansvar för dina projekts tidplan och budget. I uppdraget ingår även att samarbeta med kommunen och externa parter såsom myndigheter, konsulter, entreprenörer och andra leverantörer.

Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Inventera fastigheterna och komplettera underhållsplanen.
 • Ta hand om och säkerställa att energideklarationer genomförs.
 • Ta fram underlag på förbrukning av värme, vatten och el inför budget och prognos.
 • Ta fram och driva energibesparingsprojekt.
 • Ta fram underlag inför ROT och nyproduktion.
 • Övervakning av köldmedia och utbyte av köldmedia i värmepumpar och kylanläggningar.
 • Entreprenadupphandling och upphandlingar av serviceavtal enligt LOU.
 • Bevaka myndighetskrav inom energi och miljöområdet.
 • Driva en utveckling av optimeringen av fastigheternas energiförbrukning.
 • Stöd till förvaltningen i övervakning av energiförbrukning samt vid akuta fel i framförallt värmesystemen.

Kvalifikationer


Vi söker dig som har god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom fastighets-/byggbranschen. Rollen kräver att du har kompetens för att driva energi-, installations- och underhållsprojekt samt kunskaper inom entreprenadjuridik, PBL, LOU och byggarbetsmiljö. Självklart har du ett stort intresse för energi- och hållbarhetsfrågor, god branschkunskap såsom kunskap inom systemval för energisystem, energiutredningar, energikartläggningar, energideklarationer samt erfarenheter från OVK-besiktningar.

Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker en engagerad, ansvarstagande och resultatinriktad kollega. För att lyckas i rollen som projektledare behöver du ha ett systematiskt arbetssätt och arbeta strukturerat med att kvalitetssäkra ärenden och utveckla effektiva rutiner. Du har god prioriteringsförmåga och kan värdera olika arbetsuppgifter utifrån vad som är viktigast för bolaget. Du har ett helhetsperspektiv och är duktig på att självständigt ta ansvar och driva många olika parallella processer. Då du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt tror vi att du är förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer.

Du har kanske en akademisk examen gärna med inriktning mot energi- och eller installationsteknik alternativt annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Utbildning inom entreprenadjuridik samt BAS P/U är önskvärt. Arbetet kräver att du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift, goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt att du har mycket god datorvana. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Villkor


Tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEfter överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2019/64
Kontakt
 • Lennart Gustafsson, 0570-814 98
Facklig företrädare
 • Mattias Langeid, Vision, 070-663 59 78
Publicerat2019-06-07
Sista ansökningsdag2019-06-23

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-08-08
Kontakta oss