Lyssna på sidan Lyssna

Teknik i Väst AB

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Teknik i Väst AB

Är du en utvecklingsinriktad och teknikintresserad person som gillar att styra upp och organisera? Vill du ha en chefsroll men ändå inte släppa jobbet som mätningsingenjör? Sök den här tjänsten! Hos oss får du chansen att vara med att starta upp en helt ny enhet där vi samlar kompetens inom inmätning, utsättning och GIS i ett bolag med höga ambitioner.

Teknik i Väst AB är ett nystartat bolag som ägs av Arvika och Eda kommuner. Bolaget ansvarar för vatten och avlopp, renhållning och gatudrift i båda kommunerna samt elnät, fjärrvärme, fiber, sol- och vattenkraft i Arvika kommun. 

Vår vision är att vara ett föredöme som samhällsnyttigt bolag och vi får fina resultat i både medarbetar- och kundundersökningar, vilket vi är mycket stolta över. Tillsammans bidrar vi till en bekväm vardag för dem som verkar och lever i Arvika och Eda kommuner.

Teknisk stab utgör stödfunktion inom bland annat projektledning, projektering, utredning, upphandling, juridik, miljö samt kart- och mättjänster. Efterfrågan på mättjänster ökar och våra uppdragsgivare blir fler samtidigt som teknikutvecklingen är snabb inom branschen. Därför inrättar vi nu en ny enhet inom Teknisk stab, kart- och mätenheten. Enheten kommer att bestå av sex medarbetare och det är till denna enhet vi nu söker en chef.

Kart- och mätenheten sköter inmätning och ajourhållning av primärkarta samt GIS-system för VA, fjärrvärme och fiber. Enheten ansvarar även för Ledningskollen och utsättning av kommunkoncernens ledningar för att skydda dem vid grävjobb. Vid koncernens egna anläggningsjobb stöttar kart- och mätenheten med utsättning, maskinstyrning och inmätning. I år kommer en drönare att köpas in till enheten, vilket öppnar upp för nya möjligheter.

Arbetsuppgifter

Du kommer i din roll dels att arbeta som mätningsingenjör och dels som enhetschef för kart- och mätenheten. Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar och du kommer att få vara med och utforma arbetet inom enheten från starten. Medarbetarna är självgående och tar stort individuellt ansvar för sitt arbete, vilket innebär att du i din chefsroll främst kommer att arbeta med att driva utvecklingen av enhetens arbete framåt och skapa hållbara rutiner.

Kvalifikationer

Du har en KY- eller högskoleutbildning inom kart- och mätteknik. Du har erfarenhet av mätningsarbete med uppvisat intresse för att utveckla arbetssätt, skapa rutiner och använda ny teknik. Om du har ledarerfarenhet, erfarenhet av UAV, maskinstyrning, bygg- och anläggningsmätning och/eller anläggningsjobb är det meriterande.

Som person ser vi att du besitter en mycket god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad, kvalitetsmedveten och utvecklingsinriktad. Rollen kräver att du som person kan arbeta strukturerat och självgående. I ditt ledarskap tror vi att du arbetar aktivt med att stötta och coacha dina medarbetare och skapar förutsättningar för eget ansvar och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

För att lyckas i rollen krävs även att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt att du har goda kunskaper i engelska. Du har god datorvana och det är meriterande om du är van att hantera stora datamängder. B-körkort är ett krav.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2018/140
Kontakt
  • Elin Alsterhag, Chef Teknisk Stab, 073-924 80 00
Facklig företrädare
  • Therese Fahlstad, Vision, 070-190 40 84
  • Ida Bäcklund, Sveriges Ingenjörer, 070- 190 78 44
  • Per-Inge Andersson, Ledarna, 070- 672 43 20
Publicerat2018-12-13
Sista ansökningsdag2019-01-27

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-08-08
Kontakta oss