Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Lärande och stöd

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning


Arvika kommun söker två socialpedagoger med placering på Centralskolan 7-9 respektive Kyrkebyskolan 7-9.

Centralskolan är en 7-9 skola som ligger i centrala Arvika, ca 5 minuters gångavstånd från järnvägsstationen. På högstadiet finns ca 450 elever och 70 medarbetare.

Kyrkebyskolan är en 4-9 skola som ligger i västra delen av Arvika. På högstadiet finns ca 230 elever och 40 medarbetare.

Skolorna samverkar eftersom tanken är att vi hösten 2021 ska ingå i en och samma organisation på en nybyggd högstadieskola i centrala Arvika. 

Många pratar om framtiden - ta chansen att jobba med den!

Arbetsuppgifter


I arbetsuppgifterna ingår att ge stöd till elever och vårdnadshavare, samt till lärare i sociala frågor där socialpedagogen arbetar förebyggande och främjande. Socialpedagogen ingår i skolans elevhälsoteam. Som socialpedagog har du ett uppföljningsansvar för oroväckande frånvaro. Tillsammans med skolans övriga personal ansvarar du för skolans trygghetsarbete genom att anordna elevsociala aktiviteter, t ex gruppstärkande aktiviteter och arbete för att öka elevernas fysiska aktivitet under skoldagen. Du kan också komma att arbeta i klassrummen med enskilda elever/mindre grupper. Socialpedagogerna på Centralskolan och Kyrkebyskolan förväntas samverka.

Kvalifikationer


Du är utbildad socialpedagog eller socionom. Du kan också ha annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig.

De personliga egenskaper som har stor betydelse för att lyckas i rollen som socialpedagog är att man är en ansvarstagande och trygg person, som brinner för att skapa en trygg skola. Det krävs mod och personlig mognad för att framgångsrikt kunna leda samtal kring svåra frågor med elever och deras vårdnadshavare. Det är viktigt att kunna agera professionellt och tålmodigt även i mycket svåra och pressade situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar2
Sysselsättningsgrad100%
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2018/135
Kontakt
  • Maria Uppvall Fors, Rektor, 070-330 71 76
Facklig företrädare
  • LR, 0570-817 43
  • Lärarförbundet, 0570-817 40
Publicerat2018-12-04
Sista ansökningsdag2019-01-06

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-08-08
Kontakta oss