Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Chefer

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Samhällsplanering är strategiskt viktigt för Arvikas utveckling och funktionen omfattar verksamheterna fysisk planering, mark och exploatering, miljö, samt infrastruktur och kollektivtrafik. Beställarroll gentemot gata- och parkenhet inklusive ansvar för upprättande av investeringsbudget inom gata/park. Inom funktionen finns ansvar för kart/mät och GIS. Just nu pågår spännande projekt med utveckling av en ny stadsdel i hamnen, nytt bostadsområde, nya verksamhetsområden och ny högstadieskola.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Samhällsbyggnadschefen har en nyckelroll i kommunens samhällsplanering. Du ingår i Kommunledningsstabens ledningsgrupp och rapporterar till Biträdande Kommundirektör. Du har dialog med förtroendevalda och har förmåga att omsätta politiska beslut i operativ verksamhet. Du förväntas driva aktuella frågor inom området samt utveckla funktionens mål och strategier. I rollen samverkar och utvecklar du arbetet mellan kommunens olika verksamheter, lokala näringslivet, närliggande kommuner och andra samarbetspartners. Som samhällsbyggnadschef ansvarar du för personal, ekonomi och verksamhetsresultat.

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer är relevant. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i offentlig sektor och strategiskt utvecklingsarbete inom samhällsbyggnadsområdet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har god förmåga att samarbeta, är initiativrik, driven och lyhörd. Du har god, tydlig och öppen kommunikativ förmåga och kan inspirera och involvera din omgivning. Erfarenhet av Plan-och bygglagen, Miljöbalken och fastighetsjuridik är meriterande. Rollen kräver att du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Vi ser också att du har B-körkort.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEfter överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2018/68
Kontakt
  • Anna Wikstrand. Biträdande Kommundirektör, 0570-816 95
Facklig företrädare
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
  • Sören Linder, Sveriges Ingenjörer, 0570- 816 39
Publicerat2018-05-14
Sista ansökningsdag2018-06-03

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-08-08
Kontakta oss