Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Kommunledning

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Vi söker nu en kollega till vårt team på Personalstaben. Personalstabens uppdrag är att utveckla och driva kommunens personalfrågor och stödja kommunens chefer i deras ledarroll. Vi vill att du ska vara med och utveckla och förbättra Arvika kommun som en attraktiv arbetsgivare. Hos oss erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete med möjlighet till både personlig och yrkesmässig utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Rollen som HR-konsult förhandlare innebär att stödja personalstaben och verksamheterna inom områdena arbetsrätt, lönebildning och kollektivavtal. De viktigaste arbetsuppgifterna är rådgivning och förhandling inom arbetsrätt, tecknande av kollektivavtal och övergripande ansvar för löneöversynsprocessen. Arbetet är omväxlande med stort eget ansvar. Du agerar även som operativ arbetsledare för löneassistenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har HR-utbildning inklusive arbetsrätt på högskolenivå alternativt annan högskoleutbildning som vi bedömer relevant. För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av arbete med arbetsrättsliga frågor i en kommun eller landsting. Det innebär att du kan ha en bred HR-roll idag med förhandling som en del av ditt uppdrag och nu vill specialisera dig ännu mer inom området. Det är meriterande om du har erfarenhet från att ha utbildat inom avtals- och arbetsrätt. Likaså erfarenhet av lönebildning och löneöversynsprocesser.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser att du har god förmåga till problemlösning, är strukturerad, stabil och trygg. Du har ett konsultativt förhållningssätt och en god kommunikativ och pedagogisk förmåga i att förmedla hur arbetsrättslig lagstiftning ska tillämpas i praktiken. Vi förväntar oss resultat med hög kvalitet vilket ställer krav på planering, noggrannhet och en god analytisk förmåga. Du är en självgående person som tycker om att samarbeta och har lätt för att skapa kontakter och underhålla relationer. Vi vill att du har goda datakunskaper och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEfter överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100%
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2018/44
Kontakt
  • Andreas Solin, personalchef, 0570-817 39
Facklig företrädare
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2018-04-18
Sista ansökningsdag2018-05-20

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-08-08
Kontakta oss