Lyssna på sidan Lyssna
2017-04-18

Vecka 17 = cykelvecka!

Tillsammans med Polisen har Arvika kommun undertecknat medborgarlöften för 2017. Ett av 2017 års medborgarlöfte är ”Polisen tillsammans med Arvika kommun kommer att arbeta för ett bättre cykelbeteende i centrala delar av Arvika kommun”. Tillsammans kommer vi under vecka 17 uppmärksamma cykeln och cyklister lite extra.

  • Polisen kommer röra sig i centrum och informera om att "cykla rätt".

  • En morgon under vecka 17 kommer projektet ”Hållbart resande i ett växande Värmland” att dela ut goodiebags till cyklister under morgonrusningen någonstans i Arvika. På det sättet vill projektet och vi premiera er som redan idag tar er fram på ett miljövänligt sätt.

  • Lördagen den 29 april kan du träffa politiker från kommunfullmäktiges framtidsgrupp på torget i Arvika. Framtidsgruppen vill veta mer om arvikabornas cykelvanor och vad som skulle få fler att cykla. Svara gärna på framtidsgruppens enkät, det är viktigt för oss att veta vad ni tycker!

Att cykla är bra och billigt. Det förbättrar din hälsa och dessutom kan du få ett renare samvete - när du cyklar släpper du inte ut några farliga avgaser! Tänk på att cykeln är ett fordon och du måste följa trafikreglerna, både för din egen och andras säkerhet, visa hänsyn i trafiken!

cykel

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-04-18