Lyssna på sidan Lyssna
2018-01-08

Redan hundra kunder hos Kraft

I slutet av december tecknade den hundrade kunden avtal med Arvika Kraft, som började sälja lokalt producerad el från vatten- och solkraft den 1 oktober 2017. Bolaget närmar sig nu en miljon sålda kilowattimmar, vilket motsvarar hela solcellsparkens produktion.

Den hundrade kunden, Ove Walter, firades med överräckning av blommor och paket. I paketet fanns en energimätare, som kan användas för att ha koll på sin elförbrukning och spara el.

- För även om vi säljer el, så vet vi att i slutändan är det bäst för miljön ju mindre energi vi förbrukar. Som lokalt bolag vill vi sätta fokus på kommunens mål i miljöstrategin och bidra till att vi hushållar med energi och ställer om till förnybara energikällor, säger Niclas Olsson, elhandelsansvarig för Arvika Kraft AB.

Bland Arvika Krafts kunder finns både privatpersoner och föreningar. Planer finns nu på att börja erbjuda kunder solcellspaket för installation på egen fastighet - och med det möjlighet att lagra överskottsproduktion till vinterhalvåret.

Vill du veta mer? Kontakta Niclas Olsson, tfn 0570-76 40 77.

glödlampor

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-08