Lyssna på sidan Lyssna
2017-06-13

Fotbolls-VM i Arvika 2018!

Arvika blir en av spelplatserna för fotbolls-VM för spelare med intellektuella funktionshinder 4-19 augusti 2018! Åtta grundspelsmatcher går av stapeln i Arvika, övriga i Karlstad och Kil. Karlstad blir centrum och värdkommun, där lagen från de tolv deltagande nationerna kommer att bo under VM-veckan.

Tidigare har mästerskapet hållits i samma länder som FIFA arrangerar fotbolls-VM i, senast Brasilien och dessförinnan Sydafrika, men nu vill INAS, Internationella federationen för paraidrottare med intellektuell funktionsnedsättning, skapa en egen identitet och profil och väljer därför ett "eget" land.

Mästerskapet anordnas av Svenska parasportförbundet och Svenska Paralympiska kommittén i samarbete med Karlstads, Arvikas och Kils kommun. Som värdland får Sverige automatiskt en plats i turneringen, tillsammans med Saudiarabien som är regerande världsmästare. Ytterligare tio lag kvalificerar sig från EM som avgörs i Frankrike i september och oktober.

Visste du förresten att Sveriges landslag går under namnet ”Det okända landslaget” och att Zlatan Ibrahimovic är ”kapten”, supporter och även tidigare sponsor?

fotboll

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-06-13