Lyssna på sidan Lyssna
2017-07-26

Dags för Artscape i Arvika

30 juli-5 augusti är det gatukonstfestival i Arvika! Det skapas stora konstverk på väggarna Hantverksgatan 11 och 12 b i centrala Arvika. Kom och kolla!

Arvika är en av tio kommuner som ingår i Artscape 2017 Värmland, en gatukonstfestival där 23 konstnärer från hela världen deltar tillsammans med svenska och värmländska konstnärer. Projektet är döpt till ”White Moose” och kommer att bli Artscapes största projekt hittills. Konstnärerna som kommer skapa konstverk i Arvika är Wild Drawing från Indonesien, och Nomad Clan från Storbritannien.

- Det ska bli jätteroligt att Artscape kommer med en ny konstform till Arvika. Vårt offentliga rum utvecklas och konsten ges mer utrymme i staden säger Jenny Fändriks, kulturutvecklare, Arvika kommun.

Nedan kan du se bilder på vilka fasader som kommer att bli målade. Som kuriosa kan vi även berätta att tjejerna i Nomad Clan nu håller på att skapa Storbritanniens högsta muralmålning för att sedan komma och måla hos oss i Arvika.

Mer information om Artscape finns att läsa på deras webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om du vill se konstverk som Nomad Clan har gjort, besök deras webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Wild Drawings konstverk hittar du också på webben.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ta chansen - skapa konstverk 4 augusti

I samband med gatukonstfestivalen ordnas en workshop. 4 augusti är alla som vill välkomna att skapa tillsammans med konstnären Captain Kris från London. Det är helt gratis och det krävs ingen föranmälan utan det är bara att dyka upp.

Ta chansen att prova på, få utlopp för din kreativitet, var med och färgsätt stadsbilden! Platsen för workshopen är hamnområdet, vid hamnmagasinet, korsningen bangatan/spårgatan. Det är två el-stationer som kommer få ett helt nytt utseende!

Datum och tid är 4 augusti kl 10.00 - 15.00 med paus mellan 12.00 - 13.00.
5 augusti kommer konstnären att måla själv utifrån vad som skapades dagen innan. Kom gärna och kolla! Samma tider gäller.

Under dessa datum pågår även Arvika Hamnfest som bidrar till en härlig blandning av människor och uttryck! Platsen för workshopen är utanför hamnfestens avspärrningar.

väggar

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-07-26