Lyssna på sidan Lyssna
2017-04-11

Artscape till Arvika i sommar

Vi välkomnar gatukonstprojektet Artscape till Arvika i sommar! Ett projekt som kommer vara i tio kommuner i Värmland och mynna ut i minst 26 konstverk runt om i länet. 24 juli-18 augusti pågår projektet och några av de dagarna är projektet i Arvika.

Artscape 2017 – Värmland, består av konstverk, framförallt storskaliga muralmålningar, men även skulpturer och andra typer av gatukonst. Konstnärerna kommer även hålla workshops där allmänheten bjuds in att delta i skapandet. Flera olika aktiviteter kommer ske under veckorna – alla gratis och öppna för alla! Mer information om tillfället i Arvika kommer längre fram.

- Vi har två fasader i Arvika centrum som är tänkta platser. Artscape har varit här och gått runt i staden för att välja ut lämpliga ytor att skapa på. Arvika kommun har sedan kontaktat fastighetsägare för att få ett godkännande till att ta ytan i anspråk, vi är snart i hamn för att berätta vilka väggar det blir, säger Jenny Fändriks, kulturutvecklare, Arvika kommun.

Artscape 2017 – Värmland är ett unikt projekt. Det är den största gatukonstfestivalen i Skandinavien hittills sett till yta, deltagare och antal konstverk. Både internationella och svenska konstnärer kommer att delta.

Värmlandsprojektet har även fått extranamnet 'White Moose Project' för att understryka den unika identitet projektet får av att vara förlagt i Värmland.

Följ Artscape 2017 – Värmland i sociala medier om du är nyfiken på projektet och se bilder från konstverk som skapats tidigare är.

  • Facebook: @artscape.se
  • Instagram: @artscape_festival
Artscape

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2017-04-11