Lyssna på sidan Lyssna

Allmänt bildarkiv

Upptäck Arvika genom bilderna i bildarkivet - och använd dem gärna. Bilderna i det allmänna bildarkivet är upphovsrättsligt friköpta och får därför användas, publiceras och tryckas utan kostnad, mot att "Arvika kommuns bildarkiv" anges som källa för bilden. (Bilderna får dock inte förvanskas.)

Bilderna är ordnade kategorivis - välj den kategori som du är intresserad av i rullgardinsmenyn.

Om du klickar på miniatyrbilden som du är intresserad av, får du fram mer information om bilden liksom olika alternativ för nedladdning. Du kan bland annat ladda ner bilderna som "originalbilder" direkt från bildsidan i tryckbar kvalitet - med upplösningen 300 dpi för formatet 15 x 21 cm. Eftersom bilderna är så pass stora (2-8 Mb), kan det ta en stund innan sidan har laddat färdigt om du har en långsam Internetuppkoppling. (Observera att bilderna i kategorin "Översvämningen 2000-2001" håller mindre pixelstorlekar.)

Klicka på "Hämta bild" för att visa bilden i den storlek som är beskriven. Vill du ladda hem bilden, kan du högerklicka på den och välja "Spara som" eller välja alternativet "Lägg i korgen" om du har flera bilder som du vill hämta samtidigt. Det är då orginalbilden som hämtas. När du lagt bilderna i korgen klickar du på länken "Hämta bilder" längst ner till höger. Bilderna hamnar bland Hämtade filer i din dator.

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-08