Lyssna på sidan Lyssna

Arvika kommun, Kommunledningsstaben

Vill du jobba med det viktigaste och vara med och ta ansvar för framtiden? Hos oss får du ca 2 400 arbetskamrater som alla jobbar med att utveckla Arvika kommun. Alla lika viktiga för att kommunen ska vara en trevlig och välfungerande plats att leva, bo och verka i.

I Arvika kommun är det nära till det som är viktigt i vardagen; jobb, skola, natur, kulturutbud och fritidsaktiviteter. Kommunen är den näst största i Värmland med omkring 26 000 invånare.

Beskrivning

Arvika konsthall är en enhet i Kultur och fritid. Konsthallen ansvarar tillsammans med Arvika konstförening för verksamhet i konsthallen och erbjuder ett varierat utbud av konstutställningar och programverksamhet. Verksamheten är en resurs för Arvikas kulturliv och ska bidra till konstupplevelser för invånare i kommunen och tillresta.

Arbetsuppgifter

Som konsthallsassistent kommer du att ansvara för kommunens konsthall. Du kommer tillsammans med konstföreningen att arbeta med planering, utställningsarbete som hängning och nedtagning samt öppethållande. I arbetet ingår administration och arbete med kommunikation och marknads-föringsmaterial och liknande kopplat till verksamheten. I tjänsten ingår även ansvar för publik- och pedagogisk verksamhet, bland annat med visningar, programverksamhet och hålla i vernissager. Arbete med kommunens digitala konstregister ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en högskoleutbildning i konst- eller kulturvetenskap eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig för uppdraget. Erfarenhet och kunskap i att arbeta med marknadsförningsmaterial och bilder i Creative Suite (Photoshop och Indesign) är meriterande. B-körkort är ett krav.

Det är viktigt att du kan arbeta självständigt. Du har en god förmåga att kommunicera i skrift och tal, vana vid servicearbete och god samarbetsförmåga då arbetet innebär kontakter med såväl konstnärer, besökare, föreningar, andra kommunala verksamheter och organisationer.  Du bör även ha förmåga att arbeta praktiskt då arbetet innebär att i nära samarbete med konstnären iordningställa utställningar. Det är en fördel om du har god kännedom kring samtidskonst. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Villkor

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningDeltid
TillträdeEnligt överenskommelse
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad75 %
OrtArvika
LänVärmlands län
LandSverige
Referensnummer2018/6
Kontakt
  • Eriqa Lindsten, 0570-818 30
Facklig företrädare
  • Maria Nilsson, Vision, 0570-817 42
Publicerat2018-01-29
Sista ansökningsdag2018-02-18

Sidansvarig:

Sidan uppdaterad: 2018-01-17
Kontakta oss